AK Parti’den Flaş Açıklama !

AK Parti'den Flaş Açıklama !

03 Ağustos 2018 - 14:30

ABD'nin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik yaptırım kararına tepki gösteren AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı, yaptırım kararının siyasi olduğunu belirtti. Açıklamada, "Tehditkar dil asla kabul edilemez. ABD yönetiminin dostluk ilişkilerini hiçe sayan ifadeler, sağduyudan yoksun" denildi

AK Parti'den ABD'ye Brunson tepkisi: Tehditkar bir dil asla kabul edilemez. ABD yönetiminin işbirliği ve dostluk ilişkilerini hiçe sayan mesajları sağduyudan yoksun ifadelerdir. Bakan Süleyman Soylu ve Bakan Abdülhamit Gül'ü hedef alan karar tamamen siyasidir.
NE OLMUŞTU?
ABD Başkanı Donald Trump, tutukluluk hâli İzmir'deki mahkeme tarafından ev hapsine çevrilen papaz Andrew Brunson hakkında açıklama yapmıştı.
Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "ABD, harika bir Hristiyan, aile babası ve müthiş bir insan olan Pastör Andrew Brunson'ın uzun süreli tutukluluğu nedeniyle Türkiye'ye büyük yaptırımlar uygulayacak. (Brunson) Büyük acı çekiyor. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!" ifadesini kullanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x