AK Parti İstişare Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamalar!

AK Parti İstişare Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamalar!

01 Temmuz 2021 - 13:36

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yapıyor

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;

Vekillerimiz illerindeki konuları gündeme getirdikleri gibi yaptıkları temaslarda vatandaşların taleplerini, hükümetimizden beklentilerini paylaştılar. Bunlar not alınıyor. Hazırladıkları raporları hem genel sekreterimize hem de Cumhurbaşkanımızın yanındaki arkadaşlara tevdi ettiler.

Bu toplantıyla birlikte bu tur sona erdi, Ekim-Kasım ayında yeni bir tur başlayacak.

15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatıralarıyla milletimizin direnişiyle, milletimizin darbe girişimini bertaraf ettiği milli bir gün. 15 Temmuz yine Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla yine anılacak.


20 Temmuz törenleri bu sene tabii her zaman Cumhurbaşkanımız bu törenlere katılmaya çalışıyor, bu sene özel bir anlamı olacak. KKTC'ye karşı saldırganlıkların arttığı bir dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde Kıbrıs Türk davasına sahip çıktığını bu sene daha anlamlı bir şekilde gösterecek. AK Parti MYK'sı ve biz de büyük bir katılımla o gün hepimiz orada olacağız.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER’İN SÖZLERİNE TEPKİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına sömürge valisi diye ifade kullanmak yakışıksızdır. Milletin oylarıyla seçilmiştir. Türk ordularının başkomutanıdır.

Sömürge valisi demek milli iradeye karşı saygısız bir ifadedir. Siyasetin gerilimli olduğu anlar vardır. Bir mesele vardır ki o da şudur, biz nerede duracağımızı, eleştiri ile hakaret arasındaki sınırın geçilip geçilmediğini siyasetçi belirleyemezse siyasetçi kendi durduğu meşruiyet alanını zehirlemeye başlar.

Sömürge valisi demek meşru ve ahlaki değildir. Cumhurbaşkanlığı makamının devlet ve millet hayatımızda özel bir yeri vardır. Herkesin bu konularda dikkatli olması gerekir. Muhalefet yapılacaktır ama bunun sınırları geçmek kimseye yakışmayan bir yaklaşımdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x