AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Açıkladı!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Açıkladı!

27 Şubat 2020 - 13:58 - Güncelleme: 27 Şubat 2020 - 14:01

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'teki gelişmeler ile ilgili olarak "Süre dolduğunda TSK görevi yerine getirecektir." açıklamasında bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;


Gündemde pek çok iç politika dış politika var, İdlib’te şehitlerimiz var şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.


Neredeyse AB’deki bir ülkenin nüfusunun yarısı kadar misafirimiz var, ama bundan sonrasını Türkiye’nin kaldıracak bir gücü yoktur. İdlib’te rejimin saldırıları ile 1 milyon kişinin hareketlendiği görülmektedir.


Bütün dünya orada vekalet savaşları verirken, çıkar peşinde koşarken Türkiye tamamen insani odaklı olarak mücadelesini sürdürmeye devam ediyor. Bütün hazırlıklar tamamlanmıştır, rejimin kendi hattına çekilmesi için gereken süre dolduğunda TSK gereken zamanda gereken şekilde vazifesini yerine getirecektir.


‘Sizin gözlem noktalarınızın etrafını rejim güçleri sarsın’ gibi bir görüşü kabul edemeyiz.


28 Şubat’ın yıldönümü, Türk siyaset tarihi için en utanç verici tarihlerden birisi, milletin güvenliğinin sağlanması için verilen silahların millete çevrildiği bir dönem. Demokrasinin ve hukukun bütün ilkelerinin gasp edildiği bir süreç.


Her türlü vesayet girişimi demokrasimize milletimize düşmandır. O dönemde insanların hayatları çalındı Türkiye’nin dikkati dağıtıldı.


27 Şubat’ta merhum Başbakan Necmettin Erbakan hayatını kaybetti onun 9. Seneyi devriyesi bir kere daha kendisini hayırla yâd ediyoruz.


Biraz evvel korona virüsle ilgili olarak net bir şekilde Sağlık Bakanımız açıklamalar yaptı. Bu partimizin gündemindedir. İllerde yapılan çalışmaları takip ediyoruz. Çin'den sonra etrafımızda yeni kaynak ülkeler oluştu. Yeni tehditler söz konusudur. Burada sayın Bakanımız en üst düzeyde tedbirler alıyorlar. Dünya Sağlık Örgütü bir takım tedbirler açıklamadan bile Türkiye bu tedbirleri ortaya koydu. Burada Bilim Kurulu'nun tavsiyeler uyması son derece önemlidir. Ama en önemlisi, işte bir gazeteci havaalanından giriş yapıyor "hiçbir tedbir yok" diye sorumsuzca tweet atıyor. Halbuki termal kameralar var.


Bununla ilgili tedbirler alıyoruz. Asıl tehlikeli olan bu panik virüsü dediğimiz şeydir. Bunun yayılmasına gayret edenler, eksik bilgiyle çalışmalara girenler bütün bunlara zarar vermiş oluyorlar.


Korona virüsle ilgili olarak Türkiye'nin aldığı tedbirler en üst düzeydedir. Bununla ilgili çalışmaların en üst düzeyde süreceğini, ilgili arkadaşlarımıza teşekkür ettiğimizi ifade ediyoruz.


Soru : Süre dolduğunda TSK üzerine düşeni yapacak dediniz, bir taraftan da görüşmeler devam ediyor, Cumhurbaşkanı’nın 5 Mart’ta Putin ile görüşmesi planlanıyor gelişmeler bundan sonra mı netleşecek.


Cevap: Şimdiye kadarki görüşmelerde bize verilen haritalardan arzu ettiğimiz sonuç çıkmadı, ayrıca bizim değerlendirmemize göre heyetler arası görüşmelerde ortaya çıkan sonuçlar şimdiye kadar yaptığımız mutabakatlara da aykırıdır. Soçi mutabakatına aykırıdır.


Rejimin çekilmem demesi kabul edilemez.


Soru: HTS kayıtları ne zaman açıklanacak?


Cevap: Bu konudaki iddia sahiplerinin darbe gecesi herkese karşı, kendilerine neden geçiş açıldığını kamuoyuna açıklamaları gerekmektedir. Siyasi partiler hedef alınmıştır, meclis bombalanmıştır, polisler hedef alınmıştır, şehitlerimiz vardır ama bir kişiye konforlu geçiş alanı açıldı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu. Ne için kendisine böyle bir konforlu geçiş açıldığını açıklaması gerekmektedir.


HTS kayıtları ile ilgili yargı süreci devam ediyor, bu süreç devam ettikçe yargı süreçleri içerisinde HTS kayıtları ortaya çıktıkça bazılarının çok mahcup olacağından eminiz biz.


Sayın Bahçeli'ye ülkemiz için önemli konularda verdiği destek için teşekkürler. Sayın Bahçeli ve Sayın Cumhurbaşkanı arasında güçlü bir diyalog vardır. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x