AK Parti ve MHP’den ittifak açıklaması!

AK Parti ve MHP'den ittifak açıklaması!

18 Ocak 2018 - 18:01

AK Parti-MHP ittifak komisyonu toplantısı ardından ilk açıklama

Haberler Gündem Haberleri AK Parti-MHP ittifak komisyonu toplantısı ardından ilk açıklama
AK Parti-MHP ittifak komisyonu toplantısı ardından ilk açıklama

 AK PARTİ-MHP İTTİFAK KOMİSYONU TOPLANTISI ARDINDAN İLK AÇIKLAMA

AK Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmelerinin ilk toplantısı yapıldı. Toplantı ardından komisyon adına TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...
AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki ittifak görüşmelerinin ilki TBMM'de düzenlendi.

Toplantı yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Toplantıya Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ve AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu katıldı.

Toplantı ardından kameraların karşısına geçen Mustafa Şentop ve Mustafa Kalaycı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"İÇERİĞE DAİR BİLGİ VERECEĞİZ, ÇALIŞMALAR SÜRECEK"

Toplantının ardından AK Partili Mustafa Şentop "MHP ile beraber AK Parti olarak, Cumhuriyet tarihinin en önemli reformlarından birini gerçekleştirdik. Birlikte duruşu somutlaştırmış olduk. Hükümet değişikliği sistemini biz anayasal düzlemde gerçekleştirdik. Bu konuda gerek partimizde gerek MHP'de yürütülen çalışmalar vardı, bu komisyonda konuşulacak. İkinci toplantı önümüzdeki salı günü olacak" dedi.

"HANGİ KONULARI ELE ALACAĞIMIZI KONUŞTUK"

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "Milli mutabakat milletimizin iradesidir. Hangi konuları ele alacağımızı konuştuk" dedi.

Kalaycı açıklamaları şöyle;

"Bugün milli mutabakat komisyonunun ilk toplantısını gerçekleştirdik. Komisyonumuzun adı Milli Mutabakat Komisyonu. Komisyonumuz uyum yasalarını da görüşecek bir komisyon. Seçim ittifakı konusunda da zaten genel anlamda bir mutabakat var. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimizin tercihidir, kararıdır. Milli mutamakat da milletimizin iradesidir, milletimizin kararıdır. Komisyon çalışmalarımızın ülkemize hayırlı sonuçlar getirmesini niyaz ediyorum."

ERDOĞAN VE BAHÇELİ BEİTEPE'DE GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli arasında Beştepe'de yapılan görüşmesinde ittifak için komsiyon oluşturulması kararı verilmişti.

.

.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x