Akdağ: Türkiye ve Japonya’nın birbirinden öğrenecekleri var

Akdağ: Türkiye ve Japonya'nın birbirinden öğrenecekleri var

Başkent Tokyo'daki Rinkai Afetlerle Mücadele Parkı'nı ziyaret eden Akdağ, deprem anında asansördekilerin tahliyesi, temel ihtiyaç ve gıda malzemelerinin temini ile kamuya açık alanlarda kullanılan ürünlerin olası bir afet riskine karşı çok amaçlı olarak tasarlanması gibi konularda görevliler tarafından bilgilendirildi.

04 Nisan 2018 - 10:19


Başbakan Yardımcısı Akdağ, Japonya temasları kapsamında afetlerle mücadele ve acil yardım  konularında bu ülkedeki uygulamalara ilişkin bilgi alarak incelemelerde bulundu.  

Akdağ, depremin simüle edildiği bir asansörde elektriklerin kesilmesi  durumunda zemin katına inmeye programlanan asansörle acil tahliye tatbikatına da  katıldı.

"Deprem tahliye koridorları malzeme deposu olarak kullanılmamalı"

Sarsıntıyı deneyimleyen Akdağ, özellikle alışveriş merkezi gibi  kamuya açık kalabalık alanlardaki deprem tahliye koridorlarının malzeme deposu  olarak kullanılmaması gerektiğine dikkati çekti.
"Türkiye ve Japonya'nın afetle mücadele konusunda birbirinden  öğreneceği şeyler var." ifadesini kullanan Akdağ, deprem gibi önlenemeyen  afetlere hazırlıklı olmanın ve paniğin önüne geçilmesinin önemine değindi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Japonya'da insanların çocuk yaşta  depremlere hazırlıklı olmaları için eğitildiğini dile getirerek, bu sayede halkın  afetlerle yaşamayı öğrendiğini sözlerine ekledi.

Japonya'daki temasları sırasında Akdağ'a Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi  Hasan Murat Mercan ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet  Güllüoğlu eşlik ediyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x