Akıl Almaz Soygun!

Akıl Almaz Soygun!

17 Eylül 2018 - 19:30

Başakşehir'de bulunan lüks bir sitede yaşanan hırsızlık bu kadar da olmaz dedirtti. Siteye gelen iki hırsız onlarca güvenliğe rağmen 9 dakikada 15 bin TL'lik elektronik malzeme ve takı çaldı. Hırsızların siteye girdiği o anlar ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Mağdurlar site yönetiminden şikayetçi

 
Olay, geçtiğimiz hafta Başakşehir'de bulunan lüks bir sitede meydana geldi. İddiaya göre evlerinden 20.15'te çıkan vatandaşlar 22.45'te döndüklerinde kapılarının çocuk kilidi de denilen üst bölümünün içeriden kilitlendiğini fark etti. Anahtarla açarak evlerine giren mağdurlar soyulduklarını fark etti. Daha sonra komşu dairenin güvenlik kamerasına giriş ve çıkışları takılan 2 hırsızın 9 dakikada güncel değeri yaklaşık 15 bin TL'lik elektronik malzeme ve takıyı çaldığı belirlendi.
Yaşanan olay karşısında şaşkına dönen ev sahibi bu kadar güvenliği bulunan bir sitede böyle bir hırsızlığın nasıl gerçekleştiğini anlamadıklarını belirterek, kayıplarının tazmini için site yönetimine uzlaşma teklif edeceklerini kabul etmeme yoluna gidilirse hem zararın tazmini için maddi hem de ödenen rakamlara rağmen mal ve can güvenliğin sağlanamaması nedeniyle manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.
YARGITAYIN EMSAL KARARLARI VAR: SİTE YÖNETİMİ SORUMLU
Yargıtay, Eylül 2015 ve Nisan 2018 ve Temmuz 2018'de görülen farklı davalarda mahkemenin kararını temyizde onayarak site yönetimi ve güvenlik şirketlerinin sorumlu olduğuna ve zarar tazminine hükmetti..

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x