Akıllara Durgunluk Veren Olay!

Akıllara Durgunluk Veren Olay!

10 Eylül 2021 - 15:23

Pazartesi gecesi, oğlu ve eşiyle havalimanına geciken 46 yaşındaki Marina Verbitsky isimli kadın, oğlunun okula yetişmesini sağlayabilmek için asılsız bomba ihbarında bulundu


Olay, ABD'nin Florida eyaletindeki Fort Lauderdale-Hollywood Uluslararası Havalimanı'nda meydana geldi. Pazartesi günü uçağa binecek aile, havalimanına gecikerek uçağa biniş saatini kaçırdı. Çocuğunun derslerine yetişemeyeceğinden korkan 46 yaşındaki Verbitsky, görevlilerin geçmesine izin vermemesine sinirlendi ve küfredip tepki gösterdi.

İddiaya göre JetBlue personeline oğlunun ertesi gün oğlunun okula gitmek zorunda olduğunu söyleyerek, o sırada halen pistte olan uçağa binmeleri gerektiğini söyledi. Yetkililerin olumsuz yanıtı karşısında sinirlenen anne, valizlerinin de uçakta olduğunu öğrenince iyice öfkelenip çantaların birinde bomba olduğunu söyledi.


 Bunun ardından kadın yakalanıp derhal tutuklanırken, henüz havalanmayan uçak durdurulup tüm yolcular uçaktan indirildi. Ancak polis ekipleri, yapılan incelemenin ardından tehdidin asılsız olduğunu tespit etti.

Verbitsky'nin adı açıklanmayan bir yakını konu hakkında; "Bu bir hataydı. Oğlunun okula gitmesi gerekiyordu ve Verbitsky bu konuda gergindi. Bir karmaşa yaşandı ama bunun kesinlikle yaşanmaması gerekiyordu." dedi.

Sahte bomba ihbarı suçlamasıyla tutuklanan anne Verbitsky ise bir gün sonra 10 bin dolar (yaklaşık 85 bin TL) kefaletle serbest bırakıldı. Yargıç, Verbitsky'nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının değerlendirilmesine de hükmetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x