Altın Fiyatları Ne Kadar?

Altın Fiyatları Ne Kadar?

22 Aralık 2020 - 12:23

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Gram altın corona virüsteki mutasyon endişesi nedeniyle yükseliyor. Altının gram fiyatı 468 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 765 lira; Cumhuriyet altını ise 3.148 liradan işlem görüyor. 21 Aralık 2020 anlık ve güncel altın fiyatları...

İngiltere'nin birçok kısmının kapatılmasına neden olan yeni corona virüs dalgasına yönelik endişelerle küresel piyasalarda belirgin bir riskten kaçış görülürken gram altın yeni haftaya corona virüsteki mutasyon endişesi nedeniyle yükselişle başladı.

Altının gram fiyatı 468 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 765 lira; Cumhuriyet altını ise 3.148 liradan işlem görüyor.

Asya piyasalarında bugün artan salgın endişeleri ile altın ve gümüş fiyatlarının yükseldiği ve petrol fiyatlarının gerilediği görülüyor. Altının ons fiyatı sabah saatlerinde 1.900 dolar seviyesini aştı. Ons altın şu dakikalarda 1.894,37 liradan işlem görüyor.

Analistler, İngiltere'de yeni tip corona virüsün (Covid-19) yüzde 70 daha hızlı yayılan bir türünün ortaya çıkması ve ABD'deki 900 milyar dolarlık teşvik paketinde anlaşmaya varılmasının altının ons fiyatını desteklediğini söyledi.

Bugün, ABD'de Chicago Fed ulusal aktivite endeksinin ve Covid-19'un yeni türüne ilişkin haber akışının takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.876 doların destek, 1.923 doların direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

 

PİYASALARIN GÖZÜ BU HAFTA MERKEZ BANKASI'NDA

Haftanın en önemli gündemi ise perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı olacak. Yılın son toplantısında faizin 150 baz puan artırılması bekleniyor.

Goldman Sachs son yayımladığı raporunda Merkez'den 200 baz puan faiz artışı ile politika faizini yüzde 17'ye yükselteceğini öngördü.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, kasım ayı toplantısında politika faizini 4,75 puan artırarak yüzde 15'e yükseltti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x