APPLE’DAN "UCUZ İPHONE X" GELİYOR

APPLE'DAN "UCUZ İPHONE X" GELİYOR

Apple hakkında isabetli tahminler ve tespitler yapan Ming-Chi Kuo, Asya'daki tedarik zinciri kaynaklarından topladığı bilgiler doğrultusunda yeni bir öngörü raporu yayınladı.

29 Ocak 2018 - 19:10

Apple hakkında isabetli tahminler ve tespitler yapan Ming-Chi Kuo, Asya'daki tedarik zinciri kaynaklarından topladığı bilgiler doğrultusunda yeni bir öngörü raporu yayınladı. Bu raporda 6.1 inç'lik LCD ekranlı ucuz iPhone X'ten bahsediliyor. MacRumors sitesi ise raporun dikkat çekici noktalarını okurlarıyla paylaştı. Söylenenleri madde madde sıralayacak olursak, yeni telefonda şu özellikler olacak...
Rapora göre Tayvanlı üreticiler Pegatron, Foxconn ve Wistron, LCD'li iPhone X'in montajını yapacak.
Japon panel tedarikçisi Japan Display (JDI), LCD ekranın yaklaşık %70'inin üretiminin gerçekleştirecek. Geri kalan %30 kısım başka bir üreticiye verilecek.
Telefonun ekranı 6.1 inç olacak. Ekran çerçevesinin kalınlığının 0.5 mm olacağı raporda belirtiliyor. Yani ultra ince çerçeveli bir ekrandan söz ediyoruz.
Ucuz iPhone X tam ekran dışında TrueDepth sensörleriyle donatılacak. Home tuşu bulunmayacak.
Face ID ve Animoji için üç boyutlu algılama olacak.
Telefonda dikdörtgen biçiminde geleneksel tasarımda ve mevcut iPhone X'in pilinden %8.5 daha büyük pil yer alacak. Bu pilin 2850-2950 mAh olacağı tahmin ediliyor.
Öngörü raporunda belirtilene göre LCD'li iPhone X'in fiyatı 700-800 dolar arasında olacak.
Çinli isimsiz bir kaynağın iddiasına göreyse iPhone X'in bu modelinde tek ana kamera bulunabilir. Çinli kaynak Apple'ın çift kamerayı OLED ekranlı yeni iPhone ve iPhone X Plus'a sakladığını belirtiyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x