AŞI VE KÜPE UYGULAMA ÜCRETLERİ BELLİ OLDU!

AŞI VE KÜPE UYGULAMA ÜCRETLERİ BELLİ OLDU!

AŞI VE KÜPE UYGULAMA ÜCRETLERİ BELLİ OLDU!

28 Aralık 2017 - 15:08

Aşı ve küpe uygulama ücretleri 1 kuruş olacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,  1 Ocak'tan itibaren Bakanlık personeli veteriner hekimlerin aşı ve küpe uygulama  hizmetleri karşılığında üreticilerden aldıkları ücretleri 1 kuruşa indirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın daha önce  üretici maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla dile getirdiği “aşı ve küpe  ücretlerinin kaldırılacağı” yönündeki açıklaması doğrultusunda ilk adım atıldı.

Buna göre Bakanlık personeli veteriner hekimlerin aşı ve küpe uygulama  hizmetleri karşılığında üreticilerden alınan ücretler yeniden belirlendi. Daha  önce 25 kuruş ile 2,50 lira arasında değişen aşılama ve küpeleme ücretleri 1  kuruşa düşürüldü.

Bakanlık, bu doğrultuda kamuoyunda aşı ve küpe ücreti olarak bilinen  “Hayvanların Tanımlanması ile Veteriner Biyolojik Ürün Uygulama Ücreti Makbuzu”  karşılığı uygulama ücreti olarak 1 Ocak 2018'den itibaren 1 kuruş alınması  hususunda 81 il müdürlüğüne gerekli yazıyı gönderdi.

Öte yandan söz konusu ücretlerin tamamen kaldırılması amacıyla mevzuat  değişikliği çalışması sürdürülüyor. Bakanlık, veteriner hekimlerin, aşı ve küpe  uygulaması hizmetleri karşılığında farklı şekilde ücretlendirilmesi konusunda da  bir çalışma yapıyor.

Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nda hayvanlara  uygulanan aşı ve küpe uygulamaları için hayvan sahipleri ya da bakıcılarından  ücret alınmasına ilişkin maddeler yer alıyor. Söz konusu mevzuat ile bu ücretin  miktarının belirlenmesi yetkisi de Bakanlıkta bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x