ATA’ nın Gölgesinde Bir Eğitim Yuvası

ATA’ nın Gölgesinde Bir Eğitim Yuvası

11 Eylül 2018 - 11:49

Buca Belediyesi, Buca’ya bir eğitim yuvası daha kazandırdı. Buca’nın hatta İzmir’in simgeleri arasında yer alan Türkiye’nin en büyük, dünyanınsa 10. büyük rölyef maskı olan Atatürk Maskı’nın bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayan Buca Belediyesi, maskın hemen altında, içerisinde kütüphane, sergi ve eğitim bölümlerinin yer aldığı “ Atatürk Eğitim Atölyesi”ni coşkulu törenle hizmete açtı. Atatürk’ün ilke ve devrimlerini yaşatıp, gelecek kuşaklara aktarabilmek için düzenlenen Atatürk Eğitim Atölyesi, etkileyici sergileri ve Kurtuluş Savaşı mücadelesini anlatan bölümleriyle 7’den 70’e tüm vatandaşları bekliyor

Buca Belediyesi, Yeşildere sırtlarında tüm İzmir’i kucaklayan Atatürk Maskı’nın 160 gün süren bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayıp tüm ihtişamıyla İzmirlilerle buluştururken, Atatürk Eğitim Atölyesi’ni de hizmete soktu. Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatıp, gelecek kuşaklara hem görsel hem de tematik ögelerle aktarmak için düzenlenen Atölye’nin açılış törenine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Prof. Süheyl Batum, ADD Buca Şube Başkanı Yılmaz Yıldız, Muharip Gaziler Derneği Buca Şube Başkanı Şükrü Karaca, meclis üyeleri ve yüzlerce Atatürk yolunda ilerleyen İzmirli katıldı.

İzmir’in gözde mekanı olacak

Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Buca Şube Başkanı Şükrü Karaca, eser yapmak kadar eseri gelecek nesillere ulaştırabilmenin de çok önemli bir vazife olduğu vurgulayarak, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, ADD Buca Şube Başkanı Yılmaz Yıldız tüm ADD Şubelerine seslenerek Atatürk’ün ilke ve devrimlerini yaşatacak “ Atatürk Eğitim Atölyesi “ni İzmir’in gözde mekanı yapmak için el ele verip çalışmalarını istedi.

Taşa toprağa böyle yatırım yapılır

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Süheyl Batum, iş adamlarının son zamanlarda üretime yatırım yapmayıp, taşa toprağa, AVM yapımına yöneldiğini belirterek başladığı konuşmasında “Taşa toprağa yatırımın o ülkenin kaderinde ne kadar önemli olduğunu gösterdiği için ben Buca Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum. Taşa toprağa yatırım yapılır, ama böyle yapılır. Türk milletini bir araya getiren tarih, eğitim ve hukuk gibi üç temel değeri vardır. Atatürk Eğitim Atölyesi’nin bu değerleri yaşatacağına inanıyorum, sizleri tebrik ederim. Bu yaptığınız tesisi tüm Türkiye’ye duyurmak için çok çalışacağız ”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x