Bakan Akar’dan Önemli Açıklamalar!

Bakan Akar'dan Önemli Açıklamalar!

28 Ağustos 2021 - 13:55

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'dan dönen Türk askeri için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Mehmetçik, görev aldığı tüm coğrafyalar gibi Afganistan'da da milli, manevi ve mesleki değerlerimize yaraşır şekilde görevlerini başarıyla icra etti" ifadelerini kullandı


 
Bakan Akar'ın konuşmasından satır başları;

Küresel, bölgesel ölçekte dünya barışına katkıda bulunmakta Türk Silahlı Kuvvetleri, saygısını, misyonunu korummaktadır. Bugüne kadar Afganistan'da önemli görevler yaptınız. 2014'ten itibaren Kabil Havalimanı'nın güvenli şekilde korumasını sağlanmıştır. Bu görevler süresinde TSK'da Afganistan'da yaklaşık 20 bin askerimiz görev almıştır. Mehmetçik milli, vatani görevini yerine getirmiş ve Afgan halkının sevgisini kazanmıştır. Mehmetçik, çalışkanlığınız, kahramanlığınızla çevreye hep örnek oldunuz, asil milletimizin de gurur kaynağı oldunuz. Sizler bunu hakkıyla başardınız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla 25 Ağustos günü tahliye gerçekleşmiş, 8 uçağımızla 48 saatten kısa bir sürede askerlerimiz ve vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Hava köprüsü kurulmuş tüm hava kuvvetlerimize de teşekkürlerimi sunuyorum. 

Kabil Havalimanı'ndaki yoğunluğa rağmen başarılı tahliyemiz ile dünyaya bir kez daha örnek olduk. Afgan kardeşlerimize, ABD, İngiltere, Almanya başta olmak üzere NATO müttefiklerimize de yardımlarından ötürü teşekkür ediyor, önceki gün meydana gelen terör saldırısından ötürü de başsağlığı diliyoruz. Başta kardeşimiz can Azerbaycan'a da teşekkür ediyoruz. 

Kabil Havalimanı'nın işletilmesine yönelik talep gelmesi, Cumhurbaşkanımızın onay vermesi durumunda, destek vereceğimizi bilmelerini isteriz. 

Hepinize teşekkür ediyor, Afganistan'ın kahraman askerleri size bir kez daha 'hoşgeldiniz' diyorum. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x