Bakan Albayrak müjdeyi verdi: Akkuyu’nun temeli atılıyor...

Bakan Albayrak müjdeyi verdi: Akkuyu'nun temeli atılıyor...

Bakan Albayrak müjdeyi verdi: Akkuyu'nun temeli atılıyor...

02 Nisan 2018 - 09:52 - Güncelleme: 02 Nisan 2018 - 09:52


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne ilişkin, "İnşallah sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Devlet Başkanı sayın Putin'in de katılımıyla 60 yıllık nükleer rüyamızın en önemli adımını, salı günü temelini atarak hayata geçireceğiz" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,  AK Parti Bakırköy 6. Olağan Kongresi'ne katıldı.  Bakan Albayrak, kongrede yaptığı konuşmada,  Türkiye'nin tarihi günlerden geçtiğini ve 15 Temmuz ile birlikte başka bir döneme  girdiğini söyledi. Albayrak, özellikle 15 Temmuz gecesi, "cumhuriyet" kelimesini tabelaya  yazarak değil, kalbine ve ruhuna yazarak bu ülkenin bir bireyi olmanın ne  olduğunu Bakırköy teşkilatının gösterdiğini anlattı.

  "Cumhuriyet halkın, milletin iradesi demek, değil mi?" diye soran  Albayrak, şöyle devam etti: "Yani birileri gibi diktatoryal, gökten inmeci bir yönetim değil.  Çünkü siyasette, diktatoryal bir yönetim var muhalefette biliyorsunuz. Çok  sesliliğin herhangi bir şekilde tezahür ettiği hiçbir ortam yok. Kongrelerde  sandalyeler havalarda uçuşuyor, gırtlak gırtlağa, millet birbirini boğazlıyor.  Cumhuriyete sahip çıkmak ne demek? Kefeni cebinde o gece sokağa  çıkarak, bu ülkenin geleceğini muhafaza eden teşkilat bu demek. Yoksa o gece  Bakırköy çok iyi biliyor, kimlerin tankları görüp de Bakırköy'deki sokak  aralarında, evlerde gizlendiğini. Bakırköy'den bir ricam var; yeni bir dönem,  siyaset, yeni bir anlayış, tazelenme... Bakırköy'ün hali ortada. AK Parti  siyasetini, belediyeciliğini bütün Türkiye biliyor. Bildiği için de güçlenerek  gidiyor. Biz yeni bir dil, duruş ve söylemle artık 2019'a ve sonrasına bakmamız  lazım."

 Albayrak, AK Parti'nin ülkeyi nereden nereye getirdiğine değinerek,  "1994 öncesi İstanbul belediyeciliğinde ne kadar kirli ilişkiler, ne kadar kirli  siyaset varsa, aslında ana muhalefetin, CHP belediyelerinde ortada. Bakırköy'ü  ben 90'lardan hatırlıyorum. Bakırköy 90'lardan beri aynı yerde sayıyor. Bakın,  hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Ayna ile siyaset yapın. Aynayı yüzlerine tutun.  Eğer siz buna layıksanız, müstahaksanız, buyrun aynı devam edin. Yolunuz açık  olsun ama bu ülke 15 senede bir yerden bir yere geldiyse elini vicdanına koyup da  yüreğinde bunu hisseden hangi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı varsa bunu  görecektir. Bize düşen de bu hakikati, gaflet uykusunda olanları omuzlarından  silkeleyerek onlara göstermektir. Artık hayallerini bile kuramıyorlar  İstanbul'un, Türkiye'nin." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x