Bakan Duyurdu!

Bakan Duyurdu!

02 Şubat 2021 - 11:54

İhracat Ocak ayında geçen yıla göre yüzde 2.5 artışla 15.05 milyar dolar, ithalat yüzde 5.6 azalarak 18.12 milyar dolar olarak gerçekleşti

 
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yılın ilk ayına ilişkin ticaret rakamlarını açıkladı. Buna göre, ocak ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 artarak 15 milyar 48 milyon dolar oldu. İthalat ise yüzde 5,6 azalarak 18 milyar 123 milyon dolar olarak açıklandı.

Bakan Pekcan: 2 gün eksik olmasına rağmen rekor geldi

İhracat rakamlarını değerlendiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, geçen ocak ayında bir önceki yılın ocak ayına göre 2 iş günü eksik olmasına rağmen 15 milyar 48 milyon dolar ile tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracat rakamına ulaşıldığını belirtti. 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan düzenlenen basın toplantısında Türkiye'nin ihracat yaptığı ülkelerde sıkılaşan salgın hastalık kısıtlamalarına rağmen ihracattaki artışı başarılı olarak niteledi.

Pekcan, "İkinci dalga nedeniyle ticaret ortaklarındaki kısıtlamalar... tedarik sürecindeki sıkıntılara rağmen (ihracat rakamlarını) önemli ve başarılı bir performans olarak görmekteyiz" dedi.

Pekcan 12 aylık ihracatın bu yıl 184 milyar dolar olan hedefi aşmasını hedeflediklerini belirtti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x