Bakan Kurum’dan Kanal İstanbul Açıklaması!

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul Açıklaması!

26 Aralık 2019 - 16:45

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'un ÇED raporuna ilişkin açıklamalarda bulunuyor

Kurum'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:


Kanal İstanbul'a ilişkin ÇED süreci, Türkiye'nin en geniş katılımlı, en şeffaf süreçlerinden biri olmuştur. ÇED sürecini çevre hassasiyetimizi en üst düzeyde tutarak yürüttük. Çevreyi koruma eksenli bir bakışla yaklaştık. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin temsilcisi ÇED Raporu'nun altına imza atmıştır. Belediye Başkanımız çıkıp itiraz ediyor. Daha elemanının ne yaptığının farkında değil. Buraya gelip, ÇED Raporu'na imza atıyorsunuz, hiçbir şerh bildirmiyorsunuz, ondan sonra da çıkıyorsunuz 'Ben bu rapora itiraz ediyorum.' diyorsunuz.


Boğaz'dan geçen gemiler Panama'dan 4 kat fazla. Boğaz'dan geçen gemiler, su kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. İstanbul Boğazı'nda yılda ortalama 8 kaza meydana geliyor. Kanal İstanbul, Boğaz'ın özgürlük projesidir. Proje ile İstanbul Boğazı'nı koruyacağız.


Proje için 5 ayrı güzergah birbiriyle kıyaslanmış, İstanbulumuz için en doğru hat belirlenmiştir. İstanbul'un su kaybı yaşayacağı iddiası kesinlikle bilimsel değildir, tamamıyla gerçek dışıdır. Projenin İstanbul'un su kaynakları etkisi yüzde 3 civarında olacak. İstanbul'un susuz kalacağı iddiası tamamen asılsızdır. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x