Bakan Özlü’den Yerli Makine Üretimine Destek Sözü

Bakan Özlü'den Yerli Makine Üretimine Destek Sözü

İzmir'de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla düzenlenen Türkiye Makine Sanayi Zirvesi'nde Sanayide Yüksek Teknolojiye Geçiş Programı hakkında bilgi verildi.

15 Şubat 2018 - 16:09 - Güncelleme: 15 Şubat 2018 - 16:22

İzmir'de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla düzenlenen Türkiye Makine Sanayi Zirvesi'nde Sanayide Yüksek Teknolojiye Geçiş Programı hakkında bilgi verildi. Özlü, Herkese 'Türkiye'de üret, burada istihdam yarat' diyoruz. Milli ve yerli üretim stratejik bir duruştur. Leblebi ve üzüme hapsedilmiş yerli malı haftası geride kaldı. Savunma, enerji ve ulaştırma gibi sektörlerde kendi teknolojisini üreten bir Türkiye var.

Makine sektörünün 2017'de 11 milyar dolarlık rekor ihracat rakamına ulaştığını ifade eden Bakan Özlü, yerli makine üretimi konusunda destek sözü verdi.

Makine İmalat Sanayi Dernekleri Federasyonu'nun İzmir'de bir otelde düzenlediği Türkiye Makine Sanayi Zirvesi'ne Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün yanı sıra TÜBİTAK ve üniversite temsilcileri ile makine sektörü yetkilileri katıldı. Sanayide Yüksek Teknolojiye Geçiş Programı ile ilgili kısa tanıtım filminin ardından açılış konuşmasını Makine İmalat Sanayi Dernekleri Federasyonu (MAKFED) Başkanı Adnan Dalgakıran yaptı. Sektörel derneklerin faaliyet alanlarını geliştirerek 18 derneği federasyon çatısı altında bir araya getirdiklerini söyleyen MAKFED Başkanı Adnan Dalgakıran, yüksek gelir seviyesine ulaşmak için yoğun çaba sarf edildiğini dile getirdi. Bu sürecin zorlu olduğunu savunan Dalgakıran, Bu alandan yukarı çıkmak zor. Son 60 yılda orta gelirden yüksek gelire çıkabilen iki ülke Kore ve Tayland'dır. Onlar makine, elektronik ve yazılım sektörü üzerine konsantre oldular. Eğitim sistemi de teknolojik çalışmalar da bu alanlara yöneldi. Kendi makinelerinizi üretemezseniz tüm karınızı makinelere yatırmış olursunuz. Düşük gelirden orta gelire çıkan 20'den fazla ülke var. Bize rekabetçi ülke sayısı giderek artıyor diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x