Bankalar Birliği’nden faiz açıklaması!

Bankalar Birliği'nden faiz açıklaması!

Bankalar Birliği'nden faiz açıklaması!

20 Ekim 2017 - 12:43 - Güncelleme: 20 Ekim 2017 - 12:45


Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, faiz oranının düşmesi için çalıştıklarını belirtti.
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, "Faiz oranının düşmesini biz de istiyoruz, bunun için çalışıyoruz" dedi. Aydın, CEO Club toplantısında şu açıklamaları yaptı:

"Banka - reel sektör ilişkisi sağlıklı, olağanüstü dönemlerde daha yüksek bir tolerans ile çalıştık. Turizm sektöründe iyi bir çalışma yaptık, hızlı bir toparlanma var. Bankacılık sektöründe topladığımız kaynakla verdiğimiz kredi arasındaki marj açılıyor. Kredilerdeki artış geçen yılın iki katından daha fazla.

Türk bankacılık sektörünün aktif kalitesini doğru yönetmeliyiz. Kaynak miktar olarak kıt, kıt olan şey pahalı, bunun ucuzlatılması bankaların birinci hedeflerinden biri. Faiz oranlarının düşük oluşu yatırımlar için teşvik edicidir ancak talepteki gelişmeler ve belirsizliklerin azalması da yatırımları olumlu kılan etkenlerdir.

Mevcut durumda piyasaları dengeli buluyoruz ve bunun devam edeceğini düşünüyoruz. Enflasyona ilişkin beklentilerdeki iyileşme, geleceğe ilişkin öngörüleri ve risk primlerini olumlu yönde etkilediği oranda TL'ye talep artacak ve faizler üzerindeki baskı azalacak. Kaynak var ancak kıymetli, finansal matematiğin tutmadığı işin finansmanında olamayız."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x