Baraj ittifakın aldığı oya göre hesaplanacak!

Baraj ittifakın aldığı oya göre hesaplanacak!

Baraj ittifakın aldığı oya göre hesaplanacak!

22 Şubat 2018 - 10:39


AK Part-MHP ittifakı ile ilgili konuşan Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, "Bunun en önemli sonuçlarından bir tanesi ittifaka katılan partilerin baraj sorununu aşma konusundaki kolaylıktır.Herkes kendi partisine oy verecek. MHP'li MHP'ye, AK Parti'li AK Parti'ye oy verecek ama oylar hesaplanırken, toplanırken, vekil dağıtımı yapılırken ayrı bir usul ortaya konulacak" dedi. Bozdağ, "CHP ile HDP seçimde ittifak yapacaklar"ifadesini kullandı.

Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ AA Editör Masası'nda  önemli açıklamalar yapıyor. "MHP'li MHP'ye, AK Parti'li AK  Parti'ye oy verecek ama oylar hesaplanırken, toplanırken, vekil dağıtımı  yapılırken ayrı bir usul ortaya konulacak" diyen Bozdağ'ın açıklamasının satır başları şöyle: İttifak koalisyon değildir. İktidar olmak  için değil, seçim öncesi halkın önüne çıkmak için yapılan bir yöntemdir.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde hepimiz biliyoruz ki PKK terör örgütü,  kendi uzantısı olan siyasi partinin oy almasını sağlamak için çok büyük baskı  yapıyor, tehdit yapıyor. Bu noktada sandık güvenliğini sağlama bakımından,  esasında vatandaşımızın oyunun özgür iradesine uygun bir şekilde sandığa  yansımasını temin etmek bakımından, vatandaşımızın iradesi üzerinde baskı kurmak  isteyenlerin bu baskısını tamamen ortadan kaldırmaya dönüktür.
CHP-HDP İTTİFAKI
CHP ile HDP seçimde ittifak yapacaklar. Bence bizim gibi açıkça yapsınlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x