"Barışı Getireceğiz"

"Barışı Getireceğiz"

18 Ekim 2019 - 14:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazını Dolmabahçe'de kıldıktan sonra vatandaşlarla selamlaştı. Öte yandan gazetecilerin ABD ile yapılan anlaşma ile ilgili sorularınıda cevaplayan Erdoğan " Dün gerçekleştirdiğimiz görüşmede neticesinde 13 maddelik ortak bildiriyi hep birlikte dünyaya açıkladık. Şuandan itibaren 120 saatlik süreç içersinde YPG güvenli bölgeyi terketmesi söz konusu. Trump'ında ifade ettiği gibi güvenli bölgeyi 20 mil 32 km olarak belirlemiştik. Sözleri aldık, sürekli irtibat halinde olacağız. 120 saati başarılı bitirebilsek bölgeye barışı getireceğiz." ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:


Yaklaşık 9 günlük bir süreyi bölgede yaşadık. Telefon diplomasisiyle devam eden bir süreç oldu. Çeşitli Avrupa ülkeleriyle yaptığımız birçok görüşmeler var.


Bunların bir kısmını BM Genel Kurul sırasında yaşadık.


Dünkü görüşmelerimiz de aslında bir gün öncesi sayın Trump ile yaptığımız görüşmede "Bir heyet gönderirseniz bunu çok daha iyi bir yere taşıyabiliriz" dedik.


Kendisi de sağ olsun Pence ve Pompeo ile birlikte heyetler gönderdiler.


Bu heyetler benim de belirlediğim heyetlerle ön görüşmeyi yapılar.


Dün de adeta final görüşme neticesinde belirlediğimiz bu 13 maddelik bu ortak bildiriyi hep birlikte dünya kamuoyuna açıklamış olduk.


Bölgede bir çatışma söz konusu değil.


Güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x