BAŞBAKAN 65. HÜKÜMETİN İLK 100 GÜNÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

BAŞBAKAN 65. HÜKÜMETİN İLK 100 GÜNÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

02 Eylül 2016 - 13:21

Binali Yıldırım'ın Konuşmasından Önemli Notlar:

- İş hayatına destekler vereceğiz. 10 yıl boyunca vergi indirimi getireceğiz. Yatırımcının duran yatırımına bile destek olacağız, teşvik vereceğiz.

- Yatırımcıya karşılıksız yer temin edeceğiz, bugüne kadar var olan desteklerde iyileştirme ve artırmaya gidiyoruz.

- Devlet yatırımcıya katkı sağlıyor.

- Emekli olunca kendine ve çocuklarına iyi bakabilsin diye devlet geleceğinize destek sağlıyor.

- Artık büyük projeler 3 - 5 sene beklemeyecek. Kriz oldu, para bitti gibi olumsuzluklara bakmadan büyük projeler gerçekleştirilecek, desteklenecek.

- Dünya küçülüyor, dünyada ticaret azalıyor. Buna rağmen Türkiye dünyada en çok büyüyen 5 ülke sıralamasında 3. sırada yer alıyor. Darbeye teröre rağmen ekonomimiz dimdik ayakta. 3 ay içinde memleketin başına gelen işler pişmiş tavuğun başına gelmedi.

- Vatandaşımızın düşmanlara prim vermemesi, hakkettiği dersi vermesi bizi gururlandırdı. Bizim gücümüz milletimiz ve milletimizden aldığımız güvendir, sevgidir.

- Hain darbe girişimi ile göçtüler diye bekleyen dost düşman gördü ki, bu millet hiçbir zorluğun altında kalmaz. Bu millet darbeden sonra 11 milyar parasını bozdurdu, sadece ülkede para akışı sağlansın diye. Böyle milletin önünde saygı ile eğilinir.

- Şehit yakınları ile çok yakın dayanışma içindeyiz, gelecekleri için çalışmalar yürütüyoruz. Şehit ve gazi yakınlarına yaptığımız atamalarda sıklık getirdik. Yılda 2 kere olan atamaları sürekli hale çıkardık. Engelli, vatandaşın atanmasında kolaylıklar sağladık. Sahada talep odaklı değil arz odaklı çalışmaya başladık. Kreş ve bakım evlerine destek olduk, geliştirdik.

- Pazar günü bakanlar kurulu olarak Diyabakır'dayız. Doğu ile Batıyı kucaklaştırmak, milleti birleştirmek, terörden kurtarmak için çalışacağız.

- Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov hayatını kaybetti, Özbekistan'a baş sağlığı diliyor, acısını paylaşıyoruz.

- 100 gün Türkiye'de çok hareketli geçti. Kimsenin tahmin edemediği darbe girişimi ile milletimiz yüzleşti. Ülkeyi saran Fetö 15 Temmuz'da gerçek yüzünü gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Milletimiz bu girişlimi def etti. Hiç bir ülkede böyle bir şey olmadı. Bu milletle her zaman gurur duyduk ve gurur duymaya devam edeceğiz.

- Terörle mücadelede hiçbir gevşeme olmayacak.

- Bizim milletimiz, ülke menfaati söz konusu olduğunda nasıl fedakar olduğunu bir kez daha gösterdi. Özellikle gençlerimize ve kadınlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

- Şimdiden kurban bayramını kutluyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x