Başbakan’dan KOBİ’lere Destek Müjdesi: 40 Milyon Sınırı 125...

Başbakan'dan KOBİ'lere Destek Müjdesi: 40 Milyon Sınırı 125 Milyon TL'ye Çıkacak

01 Mart 2018 - 13:09

KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni'nde konuşan Başbakan Yıldırım, "KOBİ'lerimizin desteklerden faydalanması için 40 milyon sınırını 125 milyon liraya çıkarıyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığında (KOSGEB) "5. KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni"ne katıldı. Yıldırım " Daha fazla girişimcimizin desteklerden faydalanması için bir üst sınır koymuştuk. 40 milyon! şimdi bunu değiştriiyoruz 125 milyona çıkarıyoruz" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"BİZİM EN BÜYÜK KAYNAĞIMIZ İNSANIMIZ"

Sanayicilerimiz artık geleceği hesaplıyor. Buna göre yatırım kararını veriyor. İşini geliştirmek ya da iş kurmak isteyen tüm girişimciler kendi işine odaklanabiliyor. Bizim en büyük kaynağımız insanımızdır. Petrole doğalgaza elmasa güvenenler bir süre sonra açıkta kalabilir. Yetişmiş kaliteli insan kaynağı olanlar nesilden nesile bu kaynak ile yollarına devam ederler. Bütün insanımıza güveniyoruz.

Özellikle kadınlarımıza, gençlerimize ve engellilere ilave istihdam sağlayan özel sektöre, girişimciye biz de ilave prim desteği sağlıyoruz. Sanayimiz müthiş bir şekilde yatırıma ve üretime devam ediyor. Sanayi üretimimiz arttı.

Ocak 2018'de Türkiye genelinde 98 bin 631 bin yeni şirket kuruldu. Bu şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 61 arttı. 2018 için felaket senaryoları anlatanlara buradan ithaf ediyorum. İnsanlar paralarını savurmak için şirket kurmaz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x