Başbakan Yıldırım: Tercih değil, mecburiyet

Başbakan Yıldırım: Tercih değil, mecburiyet

Zeytin Dalı Harekâtı hakkında konuşan Başbakan Yıldırım, "Bu harekât bir tercih değil, bir mecburiyet sonucu yapıldı" dedi.

27 Ocak 2018 - 15:50


Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Tuzla'daki poliklinik açılışında konuştu. Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı hakkında konuşan Yıldırım, operasyonun bir mecburiyet sonucu yapıldığını belirtti:

"Zeytin Dalı Harekatının 8. gününde çalışmalar planlandığı şekilde gidiyor. Bu harekât bir tercih değil, bir mecburiyet sonucu yapıldı. Sizin İran'dan Akdeniz'e kadar bütün hudutlarınızın ötesinde bir şer, bir terör örgütü kurulacak, Türkiye bir şey yapmadan duracak. Öyle şey olur mu? 

PKK Irak'ta konuşlanmıştır. Orada emperyalistler desteğini veriyordu, yetmedi; Suriye'ye de taşımaya kalkıştılar. Türkiye'nin gelişmesini engellemek planlarıydı ama Türkiye buna fırsat vermez. Afrin operasyonu başlar başlamaz millet 15 Temmuz'daki gibi kenetlendi. Millet bir kez daha bayrağının altında birleşti.Operasyonu yapmamızın ana sebepleri var. 2 yıldır Afrin bölgesinden ülkemize sayısız roket atılıyor. Şehitlerimiz sivil kayıplarımız oldu. Daha ne bekleyeceğiz. Milletimizin can ve mal güvenliğinden daha önemli ne var.

Hani bunlar Kürtlerin hakkını savunuyordu. Bunların zulmunden kaçıp Türkiye'ye sığınan 350 bin Kürt var. Bunlar katil, alçak! Bunların işi öldürmek. Rakka'dan DEAŞ'ı çıkarıp Afrin'e gönderdiler. Türkiye üzerinden Avrupa'ya göndermek için yola çıkardılar."

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x