Başbakan Yıldırım:Türk tiyatrosunun daha da güçlenmesini...

Başbakan Yıldırım:Türk tiyatrosunun daha da güçlenmesini temenni ediyorum

Başbakan Yıldırım, "Geleneksel Türk tiyatrosunu yaşatmak ve tiyatrolarımızın gelişimini sağlamak için gereken hassasiyeti her zaman göstereceğiz" dedi.

26 Mart 2018 - 17:52


Başbakan Yıldırım, "Geleneksel Türk tiyatrosunu yaşatmak ve tiyatrolarımızın gelişimini sağlamak için gereken hassasiyeti her zaman göstereceğiz" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Sanatın, insanın güzel olanı görme ve var olanı güzelleştirme  çabasından doğduğunu, medeniyetlerin şekillenmesinde tayin edici bir öncü rol  üstlendiğini belirten Yıldırım, insani özellikleri güçlü bir şekilde ifade eden  ve medeniyet tarihinin en köklü sanat dallarından biri olan tiyatronun,  toplumların kültürel olarak gelişiminde, evrensel değerlerin benimsenmesinde  önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Birey ve toplum arasındaki ilişkiyi irdeleyen ve topluma ayna tutan  tiyatronun, aynı zamanda güçlü bir eğitim aracı olduğuna işaret eden Yıldırım,  şöyle devam etti. "Kültürel değerlerimize ve toplumsal hassasiyetlerimize uygun  nitelikli tiyatro eserlerinin insanımızla buluşması çok büyük önem taşımaktadır.  Dünya Tiyatro Günü'nü kutladığımız bugün, bütün sanat dalları gibi tiyatronun da  barış dolu bir dünyaya daha fazla hizmet etmesini, sevgi, hoşgörü, dayanışma gibi  yüksek insani değerleri daha fazla güçlendirmesini diliyorum. Ülkemizin estetik  ve sanatsal yönden gelişmesine katkılarını başarıyla sürdüren ve köklü bir  geleneği olan Türk tiyatrosunun daha da güçlenmesini temenni ediyorum. Geleneksel  Türk tiyatrosunu yaşatmak ve tiyatrolarımızın gelişimini sağlamak için gereken  hassasiyeti her zaman göstereceğiz."
Yıldırım, tiyatro sanatçılarının ve çalışanlarının Dünya Tiyatro  Günü'nü kutlayarak, bütün sanatseverleri gönülden selamladığını kaydetti.

  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x