"BAŞİKA’NIN TARTIŞMA KONUSU YAPILMASINA İZİN...

"BAŞİKA'NIN TARTIŞMA KONUSU YAPILMASINA İZİN VERMEYİZ"

05 Ekim 2016 - 13:23

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Başika'da Türk askeri işgalci değil. Bu kararı anlamakta zorluk çekiyoruz. Başika'nın tartışma konusu yapılmasına müsaade etmeyiz" dedi.

Irak Meclisi'nin, "Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi'nin çağrılıp nota verilmesi ve Türk güçlerinin 'işgalci güçler' olarak sayılması" kararına, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan yanıt geldi.

"BU KARARI ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUZ"

Kurtulmuş, "Başika'da Türk askeri işgalci değil. Irak'ın kararını normal görmüyoruz. Bu kararı anlamakta zorluk çekiyoruz. Türkiye hem Irak'ın hem Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlaması bakımından her türlü sorumluluğunu yerine getiriyor. Irak, toprak bütünlüğü sağlamaya kafa yorsun. Irak ile işbirliğine hazırız." dedi.

"IRAK IRAKLILARIN, SURİYE SURİYELİLERİNDİR"

Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti:

"Irak, Iraklılarındır. Suriye, Suriyelilerindir. Ama hiçbir terör örgütünün, oradaki etnik yapıyı değiştirmek, oradaki demokratik yapıyı değiştirmek gibi eylemin içerisinde olmasına ne Türkiye olarak bizim müsaade etmemiz mümkündür, ne de Irak'ın ya da başka bir ülkenin buna müsaade etmesi lazım."

"TÜRKİYE, BAŞİKA'NIN TARTIŞMA KONUSU YAPILMASINA İZİN VERMEYECEK"

"Başika meselesinde biliyorsunuz başından itibaren Kuzey Irak'taki yerel yönetimin, Barzani yönetiminin de Türk birliklerinden özellikle yerel güçlerin Musul'u kurtarmak için eğitilmesi konusunda destek istediği, yardım istediği de açıktır. Bu konu herhangi bir tartışma konusu değildir. Türkiye, Başika'nın tartışma konusu yapılmasına müsaade etmeyecektir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x