Başka Erdoğan Açıkladı!

Başka Erdoğan Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi 8. Zirvesi'nin ardından yaptığı açıklamada, "Konseyimizin adı artık Türk Devletleri Teşkilatı'dır" dedi

12 Kasım 2021 - 17:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi 8. Zirvesi'nin ardından basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Yeni bir isimle devam etmeye karar verdik. Konseyimizin adı artık Türk Devletleri Teşkilatı'dır. Bugünkü zirvemizi Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda, eski adıyla Yassıada'da gerçekleştirdik. Merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının mücadelesinin boşa gitmediğini bugün bir kez daha göstermiş olduk.

Hafta başında Karabağ topraklarının azatlığının 1. yıl dönümünü idrak ettik. Azerbaycan'daki Türk kardeşlerimi bir kez daha tebrik ediyorum. Aziz kardeşimin liderliğinde can Azerbaycan'ın zaferi Türk dünyasını gururlandırmıştır. İnşallah Kafkaslarda barışın, işbirliğinin hakim olacağı yeni bir dönemin kapıları aralanmıştır. Bu destana liderlik eden İlham kardeşime Türk Dünyası Ali Nişanı'nı tecvih ettik. Aile Meclisi Dönem Başkanlığı'nı Azerbaycan'dan bu zirvede devraldık.

Bugün kabul ettiğimiz İstanbul Bildirisi ile beşeri ve toplumsal ilişkimizi geliştirme kararlılığımızı teyit ettik. Güneşin yeniden Doğu'dan doğmaya başlayacağı vakit inşallah yakındır. 

Yeni adımız ve yapımız Türk Devletleri Teşkilatı ile daha hızlı, ısrarla kök salacak, büyüyeceğiz. 

Aksakalımız olarak da Binali Bey'i bu konuda teklif ettik, kabul gördü ve Türkiye'nin Aksakalı olarak buradaki hizmetlerini sürdürecek. Bugünkü toplantımızda teşkilatımızın gözlemcilik ve ortaklık statülerine ilişkin önemli kararlar aldık. Ulaştırma başta olmak üzere birçok alanda önemli projelere imza atan sayın Binali Yıldırım'ı bundan sonraki süreçte Aksakalımız olarak ciddi görevler bekliyor. Aksakallar Konseyi'ni daha etkin hale getirecek, Aksakallarımızın tecrübelerinden daha çok faydalanacağız. Dünya Göçebe Oyunları'nın 4.'süne de ev sahipliği yapacağız. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x