Başkan Erdoğan’dan Flaş Açıklamalar!

Başkan Erdoğan'dan Flaş Açıklamalar!

23 Kasım 2018 - 12:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadına ayrımcılık mümkün değildir. Çünkü fıtratın gereği tüm yaradılanlara aynı gözle bakmaktır. Bizim kültür köklerimizde cinsiyet ayrımcılığı yoktur" diye konuştu. Erdoğan ayrıca, "Batı'da bugün bizim yaşlılarımıza verdiğimiz önemi veren bir başka ülke yoktur, biz bir numarayız" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuştu.

Konuşmasından satır başları: 

Kadın ailenin hem ayrılmaz bir parçası hem de lokomotifidir. Aile, kadın ve erkeğin ortaklığında devam eden hayati bir meseledir. Öyle sanıldığı gibi ailede ev işlerinin kadına, geçim işlerinin erkeğe yüklenmesi gibi bir şey yoktur. Kadını iş hayatından, erkeği de evden tecrit eden bir anlayış aile mefhumuna darbe vuruyor demektir. Bizim anlayışımızda eşler birbirine merhametle, sevgiyle bakmayı gerektirir.  Her insanı cinsiyetinden rengine kadar tüm farklılıkların ötesinde Allah'ın yarattığı olanlar olarak görerek kadına ayrımcılık yapmamız mümkün değildir. Fıtratın gereği yaratılanlara aynı gözlere bakmaktır. Bizim köklerimizde de ayrımcılık yoktur. Konuşmama başlarken hanımefendiler, beyefendiler diyerek başladım. Efendiler diye anılmasındaki mesaj çok önemlidir. Bizde efendi kavramıu hem unvan hem isimdir. Mecazi anlamı da ağır başlı demektir. Bu kavram çok güzel göndermelere sahiptir.

"Biz bir numarayız"

Bizim tarihimizde acı kırılmalar bulamazsınız, inancımız da buna izin vermez. Buna rağmen eksiklerimizi varsa yanlışlarımızı konuşmamız gayet tabiidir. Bunları telafi etmek için neler yapabileceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunmamız hayatın akışının gereğidir. Ama bunu yaparken kendi kültürümüzü değil de Batı dünyasını baz alırsak doğru yere varamayız. Dün kadını meta olarak kullanarak bir zihniyetin, bugün kadını yine meta olarak ama eşitlik ambalajı içinde kullanıyor olması bizim için şaşırtıcı değildir. Türkiye'nin son 200 yılında her konuda olduğu gibi kadın hakları meselesinde de savrulmalar yaşadık. Asırlarca insanların ayaklarına zincir vurarak mal gibi satanların kodları bize ait değildir. 

Ülkemizin kadın hakları hareketinin çoğunda yanlış noktalar yatar. KADEM doğru hareketlerle işe başladığı için bu başarılara imza atabilmiştir. Meclis'teki kadın milletvekili sayısı yeterli olmamakla birlikte rekor seviyededir. Kadın oranı öğretmenlerde yüzde 56'yı bankacılarda yüzde 51'i buluyor. Okullaşma oranında cinsiyet ayrımını neredeyse sıfırladık. 

Batı'da bugün bizim yaşlılarımıza verdiğimiz önemi veren bir başka ülke yoktur, biz bir numarayız.

Adalet herkese aynı şekilde davranmak anlamına gelmiyor. Büyük ile küçüğü aynı terazide tartamazsınız. 

Erkekle kadın 100 metreyi koşsun. Bu adalet midir? Kadın kadınla koşar, erkek erkekle koşar. Zalimle mazlumu aynı dairede tutamazsınız. 

Milletimizin değerlerine düşmanlıklarını alenen ifade edemeyenler husumetlerini başörtüsü üzerinden yansıtmaya çalıştı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x