Başkan Erdoğan’dan Önemli Mesajlar!

Başkan Erdoğan'dan Önemli Mesajlar!

05 Ekim 2021 - 15:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde “2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”ne katıldı. Burada Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara tepki gösteren Erdoğan "Rektörünün arabasının üstüne çıkıp orada tepinen öğrencilerin olduğu bir Türkiye'yi ben kabullenemiyorum. Bize böyle öğrenciler gerekmez. Parklarda sere serpe yatanlar onlar öğrenci mi? Bunlar teröristlerdir." ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde “2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”ne katılıyor.


Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Saygıdeğer hocalarım, sevgili öğrenciler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Üniversitelerimizin 2021-2022 yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hükümet olarak her kademedeki okullarımızı belirlenen vakitte faaliyete geçirmek için gereken tedbirleri attık. Eylül ayının başından itibaren orta ve lise seviyesindeki okulları açtık. Sadece 2 okulda karantina uygulamasına gidildi. Bazı sınıflarda ise karantina durumu mevcut ancak yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız.

Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz. Salgın tehdidine karşı gereken tedbirleri almak suretiyle üniversitelerimizde eğitim öğretimin kesintisiz sürmesi konusunda kararlıyız.

Üniversite sayısındaki artışa paralel olarak akademik personel sayımız 70 binden 180 bine çıkmıştır. Bugn Türkiye kendi evlatları yanından dünyanın dört bir yanından 230 bin öğrenciye de ev sahipliği yapıyor.

"EVLATLARIMIZIN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ"
Yeni kurulan üniversitelerle ilgili zaman zaman haksız değerlendirmeler yapıldığını görüyorum. Bunlar da zamanla arzu ettiğimiz seviyelere çıkacaklardır. OECD ülkeleri arasındaki ortalaması yüzde 1,4 olan yükseköğretim harcamalarına olan oranı 1,7'ye çıkardık. İnsanlarımızın eğitim seviyesi yükseldikçe ülkemizin siyasi, ekonomik gelişmesi de aynı oranda hızlanmaktadır. Yükseköğretim kurumlarının ülke geneline yayılması, refahın da adil yayılması anlamını taşımaktadır.

TEKNOFEST'te ülkemizin dört bir yanından gençlerimizin kendilerine fırsat verildiğinde ne büyük başarılara imza attıklarını görüyoruz. Anadolu'daki evlatlarımızın önünü tekrar kesmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Tam tersine tüm gençlerimizin yapacağı her çalışmaya destek olmayı sürdüreceğiz. Yatırımlara devam edeceğiz. Son dönemde yükseköğretim sisteminde yapısal değişiklikler getiren önemli adımlar attık.

10 bin asıl ve 5 aday üniversitemiz araştırma üniversitesi, 5 üniversitemiz bölgesel kalkınma üniversitesi olarak belirlenmiştir.

Üniversite sınavları yükseköğretime giriş sistemine girişteki arz ve adil bir çözüm yolu olarak kullanılmaktadır. Türkiye yükseköğretimde kapasite sorunu olmayan bir ülke haline gelmiştir.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ OLAYLAR
Rektörünün arabasının üstüne çıkıp orada tepinen öğrencilerin olduğu bir Türkiye'yi ben kabullenemiyorum. Bize böyle öğrenciler gerekmez.

Parklarda sere serpe yatanlar onlar öğrenci mi? Bunlar teröristlerdir. Biz öğrenciye en büyük saygıyı duyan bir iktidarız.

Türkiye, 1 milyonun üzerindeki yurt yatak kapasitesi ile açık ara, dünyada yükseköğretim öğrencilerine en fazla barınma imkanı sağlayan ülkedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x