Başkan Erdoğan’dan Önemli Mesajlar!

Başkan Erdoğan'dan Önemli Mesajlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. Ukrayna-Rusya gerilimine ilişkin, "Ukrayna'nın karşı kaldığı meydan okumaları takip ediyoruz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediğimizi her fırsatta dile getiriyoruz." dedi. Avrupa Konseyi'nin Kavala kararına ilişkin, "Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz de tanımayız." ifadelerini kullandı

03 Şubat 2022 - 10:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin daveti üzerine, Türkiye ile Ukrayna arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in Onuncu Toplantısı kapsamında Ukrayna'ya resmi ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

"Sayın Zelenskiy ile ikili görüşmemizin ardından konsey toplantımıza eşlik edeceğiz. Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizi gözden geçireceğiz.

Ukrayna'nın karşı kaldığı meydan okumaları takip ediyoruz. Komşumuz Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediğimizi her fırsatta dile getiriyoruz.


Bölgedeki gerilimi yakından takip ediyoruz. Bölgemizde barışın tesisi için üstümüze düşen her şeyi yapmaya hazırız. Kiev'deki temaslarımızın Ukrayna ile ilişkilerimizi güçlendireceğini düşünüyorum."

Bugün Sayın Zelenskiy ile görüşmemizi yapacağız ardından Sayın Putin Çin ziyaretinin ardından Türkiye ziyaretini gerçekleştireceği bilgisini verdi. Bu görüşmelerin ardından neyi nereye oturtacağımıza karar vereceğiz.

KABİL HAVALİMANI'NIN GÜVENLİĞİ
Taliban bu konuda nasıl bir tavır takınacağına henüz karar vermedi. Biz bu işin olumlu şekilde gelişmesi halinde Katar'la buradaki desteğimiz sürdüreceğiz. Temennim o'dur ki bu süreç olumlu bir şekilde sonuçlanacak.

İSRAİL-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Mart ayının ortalarında Türkiye'ye ziyareti gerçekleştirecek. Sayın Herzog'un Türkiye'ye gelmesinden önce belki de bizim de özel temsilcilerimiz İsrail'e gidebilir.

AVRUPA KONSEYİ'NİN KAVALA KARARI
Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz de tanımayız. Şu anda bizim mahkemelerimizin verdiği kararlar var, bu konuda 'AİHM ne demiş, Avrupa Konseyi ne demiş' bakmıyoruz. Bizim mahkemelerimize saygımız sonsuz.

YUNANİSTAN'A ELEŞTİRİ

12 insanı orada dondurarak ölümüne seyirci kalmak yenilir yutulur bir şey değil. Fakat Yunanistan'ın bu tavrını ilk kez görmüyoruz. Yunanistan'ın tavrının ne olduğunu göstermesi açısından çok önemli. Bu konuyla ilgili AB, dünya hep sessiz kalmıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x