Başkan Erdoğan Duyurdu!

Başkan Erdoğan Duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi sonunda düzenlenen basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "İlişkilerimizi daha da derinleştirecek bir yol haritası üzerinde mutabık kaldık" dedi

18 Aralık 2021 - 16:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi açılışında konuştu. Erdoğan'ın açıklamaları:

"Türkiye, Afrika ve Afrika halkına hiçbir zaman sırtını dönmemiştir. Afrika'ya yönelik oryantalist bakış açısını reddediyoruz. Afrika ile ilişkilerimizi hayal bile edilemeyecek seviyelere getirdik.

Ortak çabalarımız neticesinde Türkiye-Afrika ilişkilerini, 16 yıl önce hayal dahi edilemeyecek seviyelere getirdik.

Türk firmalarımız 25 bin Afrikalı kardeşimize istihdam sağlıyor.

Somali'yi 2011 yılında eşimle beraber ziyaret ettim. Dünya kamuoyunun da dikkatini kardeş ülkedeki insani krize çekmeye çalıştım. O ziyaret çökmüş devlet diye tabir edilen Somali'nin değil, Doğu Afrika'nın da kaderini değiştirdi.

(Afrika) Kıtayla 5,4 milyar dolar olan ticaret hacmimiz 2020 yılında 25,3 milyar doları aştı.

Afrika nüfusunun sadece yüzde 6‘sına koronavirüs aşısının tatbik edilmesi insanlık adına yüz kızartıcıdır. Önümüzdeki dönemde 15 milyon doz aşıyı paylaşmayı planlıyoruz.

Biz çok daha büyük hedeflerin peşindeyiz, biz artık tepeleri değil, Kilimanjaro gibi dağları aşmayı istiyoruz."

YOL HARİTASI MUTABAKATI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin ardından basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Zirvede kabul ettiğimiz bildiri ve ortak eylem planıyla ilişkilerimizi daha da derinleştirecek bir yol haritası üzerinde mutabık kaldık" dedi.

Erdoğan ayrıca, Meclis'te dün kabul edilen bütçeye vurgu yaparak "2022 bütçesinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x