BDDK’dan Çok Önemli Karar!

BDDK'dan Çok Önemli Karar!

26 Ağustos 2020 - 17:24

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, (BDDK) Giresun'daki sel felaketinden maddi ve manevi etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla finansman kolaylığı sağlayacak kararlar aldığını açıkladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),Giresun'da sel felaketinden etkilenenler için kolaylık sağlamak isteyen bankalar, finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri için kredi ve kredi kartı koşullarındaki sınırlamaları 1 Ocak 2021 tarihine kadar gevşetti.

BDDK'dan yapılan açıklamada "Giresun'daki sel felaketinden maddi ve manevi etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu finansman kolaylığı sağlayacak kararlar almıştır.

1 Ocak 2021'e kadar Giresun’da yerleşik üye işyerlerinden yapılan alışverişlerde kredi kartı taksitlendirme süreleri iki katı olarak uygulanacaktır.

Konut, taşıt ve tüketici kredilerinin vadeleri ise hem yeni krediler hem de yeniden yapılandırmalarda yönetmelikteki sınırlara tabi olmaksızın ödemesiz dönemlerin uygulanması da dâhil olmak üzere bankalar ve banka dışı mali kuruluşlar tarafından belirlenebilecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x