Beyaz yakalılar beslenmede sınıfta kaldı

Beyaz yakalılar beslenmede sınıfta kaldı

Beyaz yakalılar beslenmede sınıfta kaldı

07 Aralık 2017 - 08:13

Dünyanın önde gelen beslenme firması Herbalife tarafından, Türkiye’de iş dünyasının nabzının attığı 5 şehirde yaptırılan ‘Metropollerde Yaşayan Beyaz Yakalıların Kaliteli Yaşam Algısı ve Beslenme Alışkanlıkları’ araştırması, beyaz yakalı çalışanların sağlıklı beslenme konusundaki doğru ve yanlışlarını ortaya koydu.
Araştırmaya göre metropollerde yaşayan beyaz yakalıların %80’i öğün atlıyor, %32’si hem hafta içi hem de hafta sonu 7 saatten az uyuyor, %35’i sabah kahvaltılarında pastane ürünleri tercih ediyor, %31’i ise öğle yemeğinde fast food tüketiyor.

Herbalife tarafından İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Kocaeli şehirlerinde, 400 beyaz yakalı çalışan ile görüşülerek gerçekleştirilen ‘Metropollerde Yaşayan Beyaz Yakalıların Kaliteli Yaşam Algısı ve Beslenme Alışkanlıkları’ araştırmasının ilgi çekici sonuçları, düzenlenen bir basın toplantısı ile açıklandı.

Araştırmada, ‘Günlük Çalışma ve Uyku Süreleri’, ‘Sağlıklı Beslenme Denilince Akla Gelenler ve Bilgi Kaynakları’, ‘Günlük Tüketilen Öğün Sayısı, Öğün Atlama Düzeyi ve Öğünlerde Tüketilenler’, ‘Spor/Fiziksel Aktivite Tercihi ve Yapma Sıklığı’, ‘Kaliteli ve Sağlıklı Bir Yaşam Sürdürmek İçin Önem Verilen ve Gerçekleştirilen Kriterler’ konuları mercek altına alındı.

“Sağlıklı beslenmede desteğe ihtiyacımız var”

Herbalife Türkiye Genel Müdürü Kemal Ülgen, dünyanın en büyük doğrudan satış şirketlerinden biri olan Herbalife’ın beslenme, kilo kontrolü ve kişisel bakım ürünlerini 90’dan fazla ülkeye, sayıları milyonları bulan Bağımsız Herbalife Üyeleri aracılığıyla ulaştırdığını belirterek, şunları söyledi:
“Dünya genelinde yetersiz beslenme ve kilo problemleri konusunda en sorunlu kesim metropol şehirlerde yaşayan beyaz yakalılar. Biz de bu sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla, kapsamlı bir araştırma yaptık. Metropollerde yaşayan beyaz yakalıların kaliteli yaşam ve beslenme haritası çıkardık. Gördük ki, sağlıklı beslenme konusunda desteğe ihtiyacımız var.
Herbalife olarak yüksek kaliteli ürünler sunarak sağlıklı beslenme konusunda kararlılıkla çalışıyoruz. ‘Tohumdan sofraya’ konseptimiz ve kaliteli üretim felsefemiz ile ürünlerimizi tüketicilere ulaştırıyoruz. Bünyemizde 300’den fazla bilim insanı, farklı ülkelerde 30’dan fazla beslenme danışmanımız yer alıyor. 2016 yılında Ar-Ge, kalite, ürün güvenliği için 72 milyon dolar yatırım yapıldı" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x