Bir Firma Daha İzin Başvurusu Yaptı!

Bir Firma Daha İzin Başvurusu Yaptı!

05 Şubat 2021 - 13:36

Johnson & Johnson, geliştirdikleri COVID-19 aşısı için ABD’de izin başvurusu yaptı


Bir şirket daha COVID-19 aşısı için ABD'de izin başvurusu yaptıJohnson & Johnson ilaç şirketi, COVID-19 aşısı için ABD'de izin başvurusu yaparken, Avrupa için de yakın zamanda benzer bir adımın atılacağını açıkladı.

Bir şirket daha COVID-19 aşısı için ABD'de izin başvurusu yaptıJohnson & Johnson Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Paul Stoffels ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) izin vermesi sonrası hızlıca teslimatlara başlanabileceğini vurguladı. FDA'nın aşılar için oluşturduğu komisyon 26 Şubat'ta toplanarak bir tavsiye kararı alacak.

Firma, dünya genelindeki çalışmalarda aşının yüzde 66 oranında etkili olduğunu açıklamıştı. Aşının düşük sıcaklıkta depolanması gerekmemesi nedeniyle teslimatının kolay olması, bu aşıyı diğer firmalara kıyasla ön plana çıkarıyor.


Firma yıl içinde 1 milyar doz sözünü yinelerken, aşının pek çok ülkede de üretilmesi bekleniyor. AB Johnson & Johnson'dan 400 milyon doz aşı alma anlaşması yaparken ABD'nin 100 milyon doz anlaşmasına ek olarak 200 milyon dozluk da ek opsiyonu bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x