BORDAN ’YEŞİL ENERJİ’ ÜRETİLDİ!

BORDAN 'YEŞİL ENERJİ' ÜRETİLDİ!

BORDAN 'YEŞİL ENERJİ' ÜRETİLDİ!

07 Ekim 2017 - 22:10

Bordan 'yeşil enerji' üretildi
Türk Ar-Ge firması, bor türevli “yeşil enerji” adıyla yeni bir enerji kaynağı ürettiğini açıkladı. Yeni enerji türü petrol, doğalgaz ve elektrikten çok daha ucuz.
Dünya rezervinin yüzde 72’si Türkiye’de olan bor madenleri, Balıkesir’de ki bir Ar-Ge firması tarafından ileri teknoloji ile işlenmeye başlarken, firma diğer yakıt türlerinden daha az maliyet gerektiren bor türevli, ‘yeşil enerji’ adıyla yeni bir enerji kaynağı ürettiğini açıkladı.

Yakın zamanda ileri teknoloji kullanarak bu çalışmasını ilerleten firma, bor madenini saflaştırarak elde ettiği Sodyumpentaborat ara elemanını sıfır dereceye kadar indirmeyi başardı. Saflaştırılan her değerde farklı bir alanda kullanılmak üzere ara ürün katkı maddesi olarak kullanılan Bor madeninin bilinen 14 şeklinden 8’ini artık Türkiye işleyebiliyor.

Ar-Ge firması sahibi Faruk Durukan, son buluşunu anlattı. Dışarıdan hiçbir destek almadan, kendi öz kaynaklarıyla, Edremit’teki ileri teknoloji laboratuvarlarında bor madeninden elde ettiği sıfır değerli ara eleman katkılı ‘etil bor’ ürününü tanıtan Durukan, dünyanın ‘yeşil enerji’ olarak tanıdığı bu yeni enerjinin diğer yakıt türlerine oranla çok daha az maliyetle elde edilebildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler veren Durukan, amaçlarının Türk Ar-Ge’sinin dünya çapında söz sahibi olmasını sağlamak ve insanlığa faydalı ürünler üretmek olduğunu ifade ederek, “Ar-Ge firmamızın yeni hedefi yeni enerjiler üzerinedir. Bu yaptığımız çalışma, etil borattır. Yeşil enerji denilen bir enerjidir bu. Buradaki asıl amacımız, hidrojen enerjisini absorbe etmek olan bor hidrür çalışmasıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x