BOZTEPE: İZMİR ÖZEL CAN HASTANESİ’NİN ÖNÜNDE ARKASINDA KİM...

BOZTEPE: İZMİR ÖZEL CAN HASTANESİ'NİN ÖNÜNDE ARKASINDA KİM VARSA BUNUN HESABINI VERECEK!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe, 'Can Hastanesi'nin önünde arkasında kim varsa bunun hesabını verecek. Öyle ucuz iki kelime ile bu işten kurtulamaz, yok öyle yağma! ' ifadelerini kullandı.

15 Kasım 2017 - 18:30 - Güncelleme: 15 Kasım 2017 - 18:38

Ak Parti Çiğli ilçe yönetimi adına basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, CHP'li ilçe belediye başkanı Hasan Arslan'ın göreve geldiği günden bu yana yapmış olduğu hizmetleri eleştirdi. İzlenen Haber Gazetesi'nin de yakın takipçisi olduğu Çiğli'de bulunan CAN HASTANESİ skandalına da  değinilen toplantıda, yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı Hüsnü Boztepe, 'İzmir Özel Can Hastanesi'nin önünde arkasında kim varsa bunun hesabını verecek' diye konuştu.

'BİNA ORTADA BUYRUN GİDELİM'
Can Hastanesi ile ilgili İzmir'in birçok ilçesinden bilgilerin ve şikayetlerin geldiğini söyleyen Boztepe, 'Can Hastanesi'ne ilişkin birçok şikayet geldi. Bu konu ile ilgili Belediye Başkanı'na sorular sordum. Bu soruların hiçbirine cevap vermedi. Burada 5300 metrekare inşaat alanı var ancak 16 bin 385 metrekare inşaat yapılmış.' dedi.
Belediye Başkanı Arslan'ı sert bir dille eleştiren Boztepe,  'Elimde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün raporları var. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi, İmar Denetim Dairesi Başkanlığı'nın bu konuda tespitleri ve olumsuz raporları var.Hastane bizim derdimiz değil, koca bir bina yapılmış bina ortada buyrun gidelim. Bunlar sanırım ilk önce bina yapıyorlar, ardından bina üzerinden proje yapıyorlar.


'BUNLAR SUÇ İŞLEMİŞLER'
Belediye Başkanı  Hasan Arslan İle İmar ve Şehircilik Müdürü Boray Akar hakkında, 4483 sayılı kanun hükümlerine göre işlem yapılması gerek olduğu kanaatine varıldığını dile getiren Boztepe, 'Yani bunlar burada suç işlemişlerdir. İmar yasasına aykırı davranmışlardır. Hasan Arslan bunun cevabını verecek. Can Hastanesi'nin önünde arkasında kim varsa bunun hesabını verecek. İzmir Özel Can Hastanesi'nin inşaat ruhsatını da oturma raporunu da CHP'li Çiğli Belediyesi vermiştir. Kim temiz siyaset yapıyor, kim kirli siyaset yapıyor çok yakında başta İzmir halkı olmak üzere herkes görecek. Öyle ucuz iki kelime ile bu işten kurtulamaz, yok öyle yağma! ' ifadelerini kullandı. Boztepe, 'Bu mızrak bu çuvala sığmaz...' diye ekledi.


'İZMİR ÖZEL CAN HASTANESİ YARGIDA!'
İçişleri Bakanlığı, Mülkiye Başmüfettişleri şu anda yapılan şikayetler üzerine CHP'li Çiğli Belediyesi'nde soruşturmalarını yapıyorlar. Ayrıca konu Cumhuriyet savcılığı'na intikal etmiş, Belediye başkanı Hasan Arslan ve ilgili bürokratlar hakkında soruşturma devam ediyor.  İzmir Valiliği, bir yandan da idari kurul soruşturması başlattı. Çiğli Belediyesi kimsenin babasının çiftliği değil; kim yasalara, yönetmeliklere aykırı iş ve işlemler yaptıysa yargı önünde hesap verecektir. Konunun çok yakından İzmir Ak Parti İl Başkanlığı olarak takipçisiyiz.

'HARMANDALI TEHLİKE SAÇIYOR!'


Ak Parti İzmir İl Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantıda, ilçenin kanayan yarası Harmandalı çöplüğününün tehlike saçtığı da gündeme alındı. Boztepe, sayıştay raporlarına göre belediyeye ait 173 daire ile 8 dükkanın kayıp olduğunu ileri sürerek bu kayıp yapıların nerede olduğunu sordu.
İlçe Başkanı Sedat Karatekin ise 2014 yılında belediye başkanı seçilen CHP'li Hasan Arslan'a Çiğli'ye katkı koyacağı her şeyde yanında olacaklarını söylediklerini ifade edip, "Bu süreç geçti. Yapılan bir şey yok. Meclisi üyesi arkadaşlar sorular sordu. Ancak cevap alamadık. Hizmet adına Çiğli'ye ne yapıldı görmek lazım ama yapılan bir şey yok" dedi.
Harmandalı çöplüğüne de değinen Sedat Karatekin, "Çiğli'de bir kişi bile çöpten rahatsız olmadığını söyleyemez. Çöp dağının 40 metreyi geçmemesi lazım. Şu anda 80 metre yüksekliğinde. Patlamayla insanların ölmesi mi lazım. Halkalı'daki patlama gibi bir olay Çiğli'de her an yaşanabilir. Bu konuda bir türlü çözüm üretemiyoruz. Manisa Belediye Başkanı çöpe talip oldu. Eğer biz facia yaşayacaksak verelim çöpü değerlendirilsin. O kokuda yaşayan insanlarımız var. Atık yağmurla birlikte çöplerin içme suyuna karıştığını da baz alırsak sağlıklı kent nasıl olur" dedi.


KAYIP DAİRELER NEREDE?
Çiğli Belediyesi'ne ait olması gereken ancak Sayıştay raporlarına göre bulunamadığı ileri sürülen kayıp daireler konusunda ise yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe açıklama yaptı. Sayıştay raporlarına göre belediyeye ait 173 daire ile 8 dükkanın kayıp olduğunu, nerede olduğunu sorduklarını söyleyen Boztepe, "Daire ve dükkanların akibeti belli değil. Çiğli'de 1998 yılında meclis kararıyla yüzde 23 kat karşılığı kooperatiflere verilmiş.
Belediye kat karşılığı verdiği yerleri, almak yerine, yapan kişilere, 'sen kendi dairelerini yap, sat. Sonra da benim dairelerimi yaparsın' deyip kendi kaderine terk ettirmiş. Koca bloklar yok ortada. Belediyenin arazileri, kooperatiflere, müteahitlere, verilmiş. Belediye arazi satıyor, SSK borçlarını ödemek için. Kayıp dairelerini değeri belediyenin bir yıllık bütçesine yakın rakamlar. Hastanenin önündeki büfeyi takip edip yıkıyorsun. 173 daire 8 dükkan ortada yok" dedi. Çiğli Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mesut Demirkaya da belediye şirketlerin zararlarını anlattı.

DAHA ÖNCE GAZETEMİZDE YAYINLANAN 'CAN HASTANESİ MUAMMASI' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

http://www.izlenenhaber.com/can-hastanesi-muammasi/45280/

 

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TUTTUĞU RAPOR...
İŞTE USULSÜZLÜĞÜN BELGESİ...

YUKARIDA YAYINLAMIŞ OLDUĞUMUZ, İZMİR ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN İZMİR ÖZEL CAN HASTANESİ İLE İLGİLİ RAPORDUR. AYRICA ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TEKNİK BİRİMİN TUTMUŞ OLDUĞU BU RAPORDAN SONRA BİZZAT ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ SELEHATTİN VARAN İMZALI TEK SAYFALIK CHP'Lİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ'Nİ VE ÖZEL CAN HASTANESİ'Nİ KURTARMAYA YÖNELİK BİR RAPOR DÜZENLENMİŞTİR. AÇIK BİR ŞEKİLDE SELEHATTİN VARAN GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMIŞ, USULSÜZLÜK YAPMIŞTIR. ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ HAKKINDA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA SUÇ DUYURUSU YAPILMIŞ, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİRİMLERİ TARAFINDAN İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR. İZLENEN HABER OKUYUCULARI MERAK ETMESİNLER, DOĞRU ENİNDE SONUNDA SU YÜZÜNE ÇIKACAKTIR. BİNLERCE METREKARE FAZLALIĞI BULUNAN, CAN HASTANESİ'NİN İNŞAAT RUHSATI VE OTURMA RAPORUNU VEREN, BUNA GÖZ YUMAN, TÜM DOSYADA İMZASI BULUNAN ÇİĞLİ BELEDİYESİ BAŞKANI VE BÜROKRATLARI HASTANE İNŞAATININ DENETİMİ YAPAN YAPI DENETİM FİRMASI MİMARI BÜTÜN SORUMLU KİŞİLER HAKKINDA GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAKTIR. 

YORUMLAR

  • 10 Yorum
  • BEKİR KUM
    6 yıl önce

    Çiğli belediye başkanı hasan arslanı iyi araştırın

  • Kıraç edip
    6 yıl önce

    Selehattin varanı araştırın bence çok şaibe var hakkında,Ali aşlık İLE ilişkisi nedir

  • Sena Koç
    6 yıl önce

    Ak parti Konak ilçe Başkanı Temel Yıldırım’ın Can Hastanesinin temizlik güvenlik işini aldığı söyleniyor doğrumu Hüsnü Başkan gerçekten doğruysa hemen istifa etsin Temel Yıldırım.Bülent delican sen tüm bunlar olurken nasıl o koltuk da oturuyorsun...

  • Asi
    6 yıl önce

    ANEMON OTELDE HANGİ MECLİS ÜYELERİ BAŞKAN ADINA KİMİNLE PAZARLIK YAPTI ARAŞTIRIN LÜTFEN

  • TUnç Bedir
    6 yıl önce

    Ak parti eski il başkanı ali aşlık can hastanesinin avukatı olmuş doğrumu?

  • Çetin fidan
    6 yıl önce

    HASAN ARSLAN CAN HASTANESİYLE ARANIZDA NE VAR?BU DÖNEM VERİLEN TÜM RUHSATLARI POLİS İNCELESİN BENCE

  • Vay vay vay
    6 yıl önce

    Boray müdür ne iş bu ben de inşaata başlasam bana da 10.000 metre fazla inşaat hakkkı versene karşılık beklemeden yalnız müfettiş ler yakacak sizi bu iş hayra helamet değil söyleyim bak Hasan Arslan da kurtaramaz seni kendini aklasın da görelim önce siz burayı Afrika ülkesimi sandınız beyler burası Türkiye Cumhuriyeti hukuk adalet savcı hakim polis var

  • Yuuhhhh artık
    6 yıl önce

    Sosyal demokrat belediye ye bak yargılanmalarına uygun dur diyor raporda CHP il başkanı uyuyormusun sen nerdesin Kemal Kılıçdaroğlu gör belediye başkanının yaptıklarını gör

  • SULTAN ŞAHİN
    6 yıl önce

    SALİH BEY ÇİĞLİ EN KÖTÜ BELEDİYE DÖNEMİNİ YAŞIYOR MASUM İNSANLAR İŞTEN ÇIKARILIYOR BUNLAR SÖZDE DEVRİMCİLER HASAN ARSLAN CAN HASTANESİNE NEDEN BU RUHSATI VERDİ BİRBİRLERİNDEN NE ALDILAR? BU DEVLETİN SAVCILARI NEREDE HELAL OLSUN HÜSNÜ BEYE HEPİMİZİN SESİ OLDU ALLAH ONUNLA İZMİRİ ÇİĞLİYİ NE HALE GETİRDİLER.

  • Salih kurt
    6 yıl önce

    Hüsnü başkanım dik duruşun herkese örnek olur umarım Çiğli Belediyesinde inşaat ruhsatı alanların inşaatlarına demiri çimentoyu malzemeyi iş makinalarını kim veriyor bunun üstüne gidin altından kim çıkacak görürsünüz Kemal Kılıçdaroğlu gel de gör çiğliyi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x