Bu acılar bir daha yaşanmasın

Bu acılar bir daha yaşanmasın

03 Kasım 2016 - 16:22

Karabağlar Belediyesi, 1992 yılında Ermeniler tarafından yapılan ve 613 Azerbaycan vatandaşının hayatını kaybettiği “Karabağ Hocalı Katliamı”nı unutmadı. Salih Omurtak Mahallesi’nde yeniden düzenlenen parka “Azerbaycan Karabağ Hocalı Parkı” adı verildi. Başkan Selvitopu bu acıların bir daha yaşanmaması ve unutulmaması amacıyla parka bu ismin verildiğini ifade ederek, “Orada yapılanları şiddetle kınıyoruz. Onlar bizim insanlarımız. Bunu hak etmediler. Hiçbir insanın yerinden, yurdundan olmaması gerekir. Temel görevimiz böyle olaylar yaşanmasın. Hayatlarını kaybedenlere rahmet diliyorum.” diye konuştu.

Parkın açılış törenine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, CHP ve MHP ilçe başkanları, ile siyasi parti ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hizmetlerin süreceğine inanıyoruz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk konuşmayı Salih Omurtak Mahalle Muhtarı Abdullah Karslıoğlu yaptı. Karslıoğlu mahalleye yaptıkları hizmetlerden dolayı Başkan Selvitopu’na teşekkür etti ve hizmetlerin süreceğine inandığını ifade etti.

Ardından Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsa Ambarcı ve İzmir Iğdırlılar Dernek Başkanı Gürsel Özdemir’in katliamı kınadıkları konuşmalarında, Başkan Selvitopu’nun bu olaylara sessiz kalmayıp hayatını kaybedenler adına yapmış olduğu parkın büyük bir onur olduğunu ifade ettiler ve emekleri için Başkan Selvitopu, meclis üyeleri ile belediye bürokratlarına teşekkür ettiler.

Bu olaylara karşı durmak insanlık görevi

Bu parkın adının “Azerbaycan Karabağ Hocalı Parkı” yapılmasının böyle katliamların bir daha yaşanmaması dileğiyle gündeme geldiğini belirten Başkan Selvitopu, “Böyle olaylara her zaman karşı durmak için elimizden gelen çabayı

göstermek insanlık görevimizdir. Çünkü biz insanız. İnsanın insana böyle bir katliam yapmasını asla kabul edemeyiz. İnsanların bulundukları yerde özgürce yaşamlarını sürdürmeleri gerekmektedir. Bu düşüncelerle, insanlık adına böyle bir parkın açılışını gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Şubat ayında anıtı açılacak

Bu parkın 10 dönümlük alanı kapsadığını belirten Selvitopu, “Park düzenlenmesiyle beraber 15 bin metrekarelik yeşil alan elden geçirildi. İnsanlarımız da bu parkı gezerken Hocalı’da olanları hatırlayacaklar ve bir daha olmaması için çabaları olacak. Bu tür katliamlar unutulmamalıdır. İnsanlığa düşen bunu önlemektir. Biz Azerbaycan ile kardeş devletiz aynı kökenden gelmekteyiz. Orada yapılanları şiddetle kınıyoruz. Onlar bizim insanlarımız. Bunu hak etmediler” dedi. Başkan Selvitopu ayrıca, Şubat ayında da katliamı anlatan bir anıt heykelin bu parkta açılacağını sözlerine ekledi.

Başkan’a teşekkür plaketi

Kurdele kesilmesinin ardından Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsa Ambarcı, Başkan Selvitopu’na Türkiye ve Azerbaycan bayrağı ile Selvitopu’nun fotoğrafının bulunduğu özel tasarımlı seramik ve saat hediye etti. Muhtar Abdullah Karslıoğlu da, Başkan’a hizmetlerinden dolayı takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x