Bundan Sonra Ne Olacak?

Bundan Sonra Ne Olacak?

30 Eylül 2021 - 14:14

COVID-19 aşısını geliştiren BioNTech'in kurucu ortağı Özlem Türeci, açıklamalarda bulundu. Türeci dünyanın virüsle "korku içinde yaşamaması gerektiğini" söyledi


Bir televizyon programında konuşan Türeci "Covid yönetilebilir hale gelecek. Yönetilebilir hale gelmeye başladı bile ancak yeni bir normale dönmemiz gerekecek çünkü bu virüsün bize birkaç yıl daha eşlik edeceğini düşünüyoruz" dedi.


Yeni koronavirüs varyantlarıyla ilgili endişelere ilişkin soruyu da yanıtlayan Türeci, BioNTech'in gelecekteki varyantları sürekli olarak değerlendirdiğini ve muhtemelen daha fazlasının olacağını belirterek "Şu anda dolaşımda olan tüm varyantlar için, takviye edici dozların tek başına yeterince uygun ve koruyucu olduğu görülüyor. Ancak, araştırmaya devam etmek zorundayız çünkü ilerde durumun böyle olmadığı varyantlar olabilir" dedi.


Tek başlarına çalışmadıklarını ve sürekli olarak denetleyici kurumlarla işbirliği içinde olduklarını belirterek, pandemiden çıkış yolu için daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu ancak gelecekteki takviye edici dozlarınir' '12 veya 18 ayda b verilebileceğini düşündüklerini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x