"Bunlar Memnuniyet Verici Adımlar"

"Bunlar Memnuniyet Verici Adımlar"

04 Ocak 2019 - 17:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara’ya gelen Pakistan Başbakanı İmran Han ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Erdoğan ile Pakistan Başbakanı İmran Han, görüşme ardından ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçti. Erdoğan konuşmasında "FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunu Pakistan'da yüksek mahkemenin ilan etmesi ve bir yandan da okulların Maarif Vakfımıza teslimi, bunlar memnuniyet verici adımlardır." ifadelilerine yer verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara'ya gelen Pakistan Başbakanı İmran Han ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Erdoğan ile Pakistan Başbakanı İmran Han, görüşme ardından ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan, Pakistan ve Türkiye arasındaki üçlü zirvenin 31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"PAKİSTAN'IN FETÖ KARARI MEMNUNİYET VERİCİ"

Başbakan İmran Han göreve gelmesinin ardından ülkemiz ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. Kendisini bu vesileyle, seçimlerde gösterdiği başarılar için tebrik ediyorum. Kendisi aynı zamanda tam anlamıyla bir Mevlana aşığı. Sayın Başbakan'ın Konya'da Hz. Mevlana'yı ziyaret etmesi bu dostluğun bir nişanıdır.

3'lü İstanbul Zirvesi olarak devam eden Afganistan, Pakistan, Türkiye arasındaki zirveleri kaldığımız yerden devam ettirmeyi düşünüyoruz Türkiye ve Pakistan dostluk bağlarının kökleri tarihe uzanmaktadır. Türkiye ve Pakistan dostluk bağlarının kökleri tarihe uzanan iki kardeş ülkedir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de, yarın da Pakistan'ın yanındadır, yanında olmaya devam edecektir.

FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunu Pakistan'da yüksek mahkemenin ilan etmesi ve bir yandan da okulların Maarif Vakfımıza teslimi, bunlar memnuniyet verici adımlardır.

Türkiye- Afganistan-Pakistan üçlü zirvesini inşallah seçimlerden sonra yapacağız.

Pakistan ve Türkiye birbiriyle çok daha yakın iki ülke haline gelecek

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x