Büyük Göç Başladı!

Büyük Göç Başladı!

04 Nisan 2019 - 11:32

Atatürk Havalimanı'nın taşınma süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, taşınmanın yüzde 25'lik kısmının tamamlandığını belirtti

Aycı'nın açıklamaları şöyle:

Taşınmayı başlatmak üzere hazırız. Bizim açımızdan da son derece profesyonelce hazırlanmış taşınma planlarımız uluslararası danışmanlarla yerel otoritelerle büyük kısmı kaldı.

Emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımızı sunuyoruz. Siz değerli basın mensuplarımıza da bugüne kadar bu süreci başından sonuna kadar içinde olarak bizimle beraber yaşadınız.

1912'deki ilk havacılık tecrübesinin yaşandığı Atatürk Havalimanı'mızın Türk Sivil Havacılığı tarihindeki o en önemli atılımların, adımların atıldığı havalimanımızın çok önemli günleri geceleri oldu.

1933 yılında ilk sivil uçuşumuzu İstanbul'dan Ankara'ya gerçekleştirmiştik. 1947 yılında Ankara'dan başlayan uçuş, İstanbul'a Atatürk Havalimanı'na o günkü adıyla Yeşilköy Havalimanı'na inerek burada stop ettikten sonra buradan havalanıp ilk uluslararası uçuşumuz olarak tarihe geçecek Atina uçuşumuzu gerçekleştirmişti. Daha sonra 1953 yılında uluslararası hale getirlen ve geliştirilen havliminamız hatırlarsınız ki yapılan yeni planlarla Chicago'da imzalanan Sivil Havacılık Anlaşması ile birlikte buranın tam bir uluslarası havalimanı olarak değerlendirilmesi üzerine yeni bir terminal yapımı, binalar yapımı, tesisler yapımıyla buranın büyütülmesine karar verilmişti. Nihyaetinde o zamanki 2 tane uluslararsı şirketle birlikte inşaata başlanmış ve tamamlanmıştı.

1950'li yıllardaki o adımlardan sonra 1980'lerde başka adımlar atıldı. 1983 yılındaki yine kargo terminaliyle geliştirilen sivil havacılığımız kargo bakımından da yurdumuzun Türk Sivil Havacılığın'ın en önemli merkezi haline gelmişti. Daha sonra atılan başka adımlar oldu. 1990'lı yılların başında atılan adımlar... Ve yine 2000'li yıllarda özellikle uluslararası terminalimizin büyütülüp genişletilmesiyle birlikte Türk Sivil Havacılığı'nda çok daha farklı çok daha anlamlı bir süreç başlamış oldu. Daha modern bir havalimanına kavuşmuştuk ve o dönemdeki kapasitesi ile yaklaşık 20 milyon kapasiteli yeni bir terminale kavuşmuştuk. Ama zaman içerisinde içerideki terminali büyütüle büyütle Atatürk Havalimanı'nda kapasite 65 - 70 milyona ulaşmış, ama yine de bize yetmez olmuştu.


AYRINTILAR GELİYOR...

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x