Büyük Yangın!

Büyük Yangın!

24 Mart 2021 - 15:57

Geçtiğimiz gün Bangladeş'te Arakanlı Müslümanların kaldığı kampta yangın çıkmıştı. O yangında binlerce çadır ve barınak küle dönerken, hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e yükseldi. 400 kişininse kaybolduğu açıklandı

Arakanlı Müslümanların kaldığı kamp alev alev yandı. Aralarında çocuklarında bulunduğu en az 28 kişi hayatını kaybetti. Kayıp yüzlerce kişinin akibeti ise bilinmiyor.


Myanmar'daki baskı ve şiddetten kaçan Müslümanların sığındığı Bangladeş'teki Cox's Bazar Mülteci Kampı alevlere teslim oldu. Binlerce çadır ve barınak küle döndü. Kampta büyük panik yaşandı. Alevlerden kurtulmak isteyenler, kamp çevresini saran dikenli teller nedeniyle kaçma fırsatı bulamadı. İtfaiye ekiplerinin geç müdahalesi facianın büyümesine yol açtı.

Burma İnsan Hakları Ağı İcra Direktörü Kew Win yangında yaklaşık 15 bin barınağın yok olduğunu, en az 28 kişinin öldüğünü, yüzlerce kişinin yaralandığını söyledi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Bangladeş Temsilcisi Johannes Van Der Klauw ise 400 kişiye ulaşılamadığını açıkladı.

Yangında Türkiye tarafından yapılan bir hastane de kullanılamaz hale geldi. Türk Kızılayı yetkilileri en az 55 bin kişinin etkilendiği yangında hasar tespiti ve acil ihtiyaçlar için çalışmalara başladı. Dışişleri Bakanlığı da kampta hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı.

2017 yılından itibaren Budistlerin sistematik saldırılarına uğrayan Arakan Müslümanları, köylerini terk etmek zorunda kaldı. Bangladeş sınırını geçen 900 bin kişi çeşitli kamplara yerleştirildi. Türkiye'nin de insani yardımlarda bulunduğu Cox's Bazar kampında 125 bin kişinin kaldığı sanılıyor. Kampta geçtiğimiz ocak ayında da bir yangın yaşanmış, 550 çadır hasar görmüştü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x