Canlı Yayında İlan etti!

Canlı Yayında İlan etti!

11 Haziran 2020 - 12:30

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir televizyon programının canlı yayınında gündeme dair açıklama yaptı. Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Ayasofya kesinlikle uluslararası bir konu değildir. Kimse Türkiye'yi sorgulamasın. ABD gibi bir ülkenin Türkiye'yi sorgulaması abesle iştigal. Irkçılık var, Müslüman düşmanlığı, yabancı düşmanlığı var.

Türkiye ise tam tersini yapıyor. Böyle bir durumda Ayasofya'nın tartışmaya açılması, fetihten 567 yıl sonra Ayasofya'yı hatta İstanbul'u tartışmaya açmak manidar.


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ayasofya'nın tapusunu gösterdi.
Bakan Çavuşoğlu canlı yayın sırasında Fatih Sultan Mehmet'in vasiyetini ve Ayasofya'nın tapusunu göstererek "Bakın burada belgesi var. Fatih'in vasiyeti ve vakfiyesi var. Evet bu yapılar tüm insanlığındır. Ama nasıl değerlendirileceğine biz karar veririz. ABD ve Yunanistan'ın bize akıl verme hakları yok. İnanç özgürlüğünde nerede olduklarını biliyoruz" dedi.
1972 UNESCO sözleşmesine baktığımızda herhangi bir mülkiyetin tarihi dokusunun başka bir şey ama o mülkiyetin bu şekilde cami ya da başka türlü kullanılmasına ilişkin bir şey yoktur.

Bir derneğimiz Danıştay'a başvurdu. 2 Temmuz'da Danıştay kararını verecek. Burası bizim kendi egemenlik alanımız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x