Çavuşoğlu’ndan Önemli Açıklamalar!

Çavuşoğlu'ndan Önemli Açıklamalar!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ile normalleşme süreci hakkında, "Bölgenin istikrar ve güveni için adımlar atıyoruz, temsilciler kısa sürede bir araya gelecek" dedi. Bakan Çavuşoğlu, atılan adımlarının hepsinde Azerbaycan ile istişare edildiğinin de altını çizdi

20 Aralık 2021 - 13:36 - Güncelleme: 20 Aralık 2021 - 13:44

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ile normalleşme süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malezya Dışişleri Bakanı Seyfeddin Abdullah ile ortak basın toplantısı düzenledi. 
 
Çavuşoğlu, "Bölgemizin istikrarı ve güvenliği için adımlar atıyoruz. Ermenistan ile adımlar da bu çerçevede adımlardır. Karşılıklı özel temsilciler atadık, en kısa zaman içinde temsilcilerimiz bir araya gelecek" dedi.

Havacılık alanındaki gelişmelere değinen Çavuşoğlu, "Bazı şirketlerin İstanbul-Erivan için uçuş talebi oldu, bunları değerlendiriyoruz. Bazı şirketler uçuşlara önümüzdeki günlerde başlayacak" diye konuştu.

"TÜM ADIMLARDA AZERBAYCAN İLE İSTİŞARE EDİYORUZ"
Atılan adımlarının hepsinde Azerbaycan ile istişare edildiğinin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Tüm bu adımları atarken can Azerbaycan ile istişare ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de böyle olacak. Arzumuz, Güney Kafkasya'da istikrar ve huzurun yerleşmesi. Ülkeleri birbirine bağlayan ekonomiye katkı sağlayan projelerin hayata geçmesi, tıpkı Zengezur Koridoru gibi. Projelere de elimizden gelen desteği vereceğiz."

YERLİ AŞI
Çavuşoğlu, "Türkovac piyasaya girdiği zaman kullanılmaya başlandığı zaman kardeşlerimizle  bu aşıyı paylaşmaktan memnuniyet duyacağız. Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere bu aşıyı ulaştıracağız. Kardeş Malezya halkının Türkovac’tan faydalanmasından memnuniyet duyacağız" dedi. 

KABİL HAVALİMANI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu  Kabil Havalimanı işletilmesi konusunda ise şunları söyledi:

"Kabil Havalimanı konusunda uzmanlarımız Doha'ya gidiyorlar bugün. Türk ve Katar şirketi Afganistan’daki 5 havaalanının  birlikte işletilmesi için mutabakat  imzaladı. Afganistan geçici yönetimine ortak tekliflerde bulunacağız. Çarşamba günü geçici yönetimle bu konuyu birlikte alacaklar.. Şartlarımız uyarsa Katar ile beraber havaalanlarını işletiriz. Uymazsa şartlar illa işleteceğiz diye bir şey yok. Önümüzdeki günlerde netleşecek."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x