CHP MİLLETVEKİLİNE TUTUKLAMA

CHP MİLLETVEKİLİNE TUTUKLAMA

MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili görüntülerin yayınlanmasına ilişkin davada, CHP'li milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapse çarptırılarak tutuklanmasına karar verildi.

14 Haziran 2017 - 15:52 - Güncelleme: 14 Haziran 2017 - 16:23

MİT TIR'larına ilişkin görüntülerin yayınlanmasına ilişkin olarak açılan davada CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, "Devletin gizli kalması gereken belgeleri casusluk amacıyla temin etme" iddiasıyla hâkim karşısına çıktı. 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Berberoğlu, adliyede tutuklandı.

CAN DÜNDAR DURUŞMAYA KATILMADI
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile gazeteci Erdem Gül katıldı. Yurtdışında olan Can Dündar ise duruşmaya katılmadı.

25 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Gizli yapılan ve izleyici alınmayan duruşmada kararını açıklayan mahkeme Beberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Cezada indirime giden mahkeme 25 yıl hapis cezası verdiği Berberoğlu'nun kararla birlikte tutuklanmasına karar verdi.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'ÜN DOSYASI AYRILDI​
Aynı dava kapsamında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında ise karar vermeyen mahkeme iki sanık hakkındaki dosyayı ayırdı. Gül ve Dündar hakkıdaki yargılama devam edecek.

CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'yla görüştü. CHP Grubu olağanüstü toplantıya çağrıldı. Meclis'te bulunan bütün milletvekilleri toplantıya katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x