Çiftlik Bank Davasında Karar!

Çiftlik Bank Davasında Karar!

Uruguay'dan Türkiye'ye iade edilmesinin ardından tutuklanan "Çiftlik Bank" davası sanıklarından Fatih Aydın'ın savcılıktaki ifadesinde "Çiftlik Bank ile alakam yoktur" demişti. Çiftlik Bank davasıyla ilgili duruşmada bugün ifade veren Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, ağabeyinin ifadesini kabul etti

11 Kasım 2021 - 14:02

Uruguay'dan Türkiye'ye iade edilmesinin ardından tutuklanan "Çiftlik Bank" davası sanıklarından Fatih Aydın savcılık ifadesinde "Bu oyuna ve sisteme başkalarının üye olması için ne tür vaatler verildiği, kar vaadiyle ne kadar gelir elde edildiği hususunda herhangi bir bilgim yoktur. Çalışma alanım şarküteriyle ilgiliydi. Mehmet Aydın bana bu işlerden bahsetmezdi. Yönetim birimi ve şarküteri farklı yerdeydi. 2017'de ben de dahil olmak üzere şarküteride çalışanların maaşlarını ödememeye başladılar. Ben gidip geldikçe maaşların yatmadığını söylüyordum. Kardeşim Mehmet Aydın da bana 'Ödeme önceliklerimiz var, sen ve şarküteri çalışanları bu durumu biraz idare edin.' diyerek bizi geçiştiriyordu." ifadesini kullanmıştı.

TOSUNCUK LAKAPLI MEHMET AYDIN'DAN, FATİH AYDIN SORUSUNA YANIT
Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın kardeşi Fatih Aydın, "Mahkemede benim şirketlerdeki Ortaklığım kağıt üzerinden ibarettir. Çiftlik Bank ile alakalı bir faaliyetim yoktur" ifadesine karşı Mehmet Aydın, "Kardeşimin ifadesi doğrudur. Kardeşimin ortaklığı formalitedir. Kardeşim ne para aldı. Ne de yöneticilik yaptı. Müşteriler televizyon reklamından duyup geldiklerini söylüyor. Reklamlarda şirketle alakalı bir şey yok. Reklamlarda sattığımız ürünlerin reklamını yaptık. Oyuna veya oyu oynamaya ilişkin bir ibare yok. 2 sayfalık ek savunma yazdım. Avukatım aracılığı ile ulaştıracağım" dediği öğrenildi.

TUTUKLAMA KARARI
Çiftlik Bank ana davasında Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın hakkında, Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklama kararı verildi. Mahkeme, Mehmet Aydın'ın da tutukluluk halinin devamına karar verdi.
 

SÜREÇ
"Çiftlik Bank" sistemine ilişkin soruşturma kapsamında "Bankacılık Kanunu'na aykırılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından firari olarak aranan Fatih Aydın, temmuz ayında Uruguay'da düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x