Çirkin Provokasyon!

Çirkin Provokasyon!

Sosyal medyada bir canlı yayın sırasında kan donduran anlar yaşandı. Yakup T. isimli bir kişi, Alevi vatandaşlara yönelik hakaretlerde bulundu. Tepkiler ise çığ gibi geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'te sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak "Alevi kardeşlerimize söylenen her çirkin söz hepimize söylenmiştir. Çirkinliğe karşı beraber mücadele edeceğiz" dedi.Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı da Yakup T. hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek' suçundan soruşturma başlattı.

09 Şubat 2022 - 15:41 - Güncelleme: 09 Şubat 2022 - 16:17

Zanlı kısa sürede gözaltına alındı

Olayda Yakup T. isimli bir kişi, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın sırasında Alevi vatandaşlara yönelik hareketlerde bulundu, dakikalarca küfürler etti.

Dehşete düşüren anlarda Yakup T. isimli kişi, "Hz.Ali Alevi ise ben ondan daha Aleviyim. Alevilik diye bir şey yok kafir var. Bunlar kafir... Ben Alevileri sevmem. Benim yayınıma gelmesinler. Gelmeyin bu yayına" şeklinde sözler de söyledi. Olayın ortaya çıkmasının ardından da sosyal medyada tepkiler çığ gibi geldi.

'YAKUP T. TUTUKLANSIN' KAMPANYASI BAŞLATILDI
Yakup T.'nin Alevilere ettiği hakaretlerin ardından sosyal medya kullanıcıları 'Yakup T. tutuklansın' etiketiyle kampanya da başlattı.

ÖMER ÇELİK'TEN TEPKİ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yakup T. isimli sosyal medya kullanıcısının Alevilere yönelik hakaretlerine tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Alevi kardeşlerimiz canlarımızdır. Alevi kardeşlerimize çirkin söz söyleyenler, insanlıktan nasibini almamıştır. Alevi kardeşlerimize söylenen her çirkin söz hepimize söylenmiştir. Çirkinliğe karşı beraber mücadele edeceğiz” dedi.

GÖZALTINA ALINDI

Yapılan şikayetler üzerine de Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli´nin Körfez ilçesinde yaşayan Yakup T.´yi gözaltına aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x