CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇAD’A GİTTİ!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇAD'A GİTTİ!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇAD'A GİTTİ!

26 Aralık 2017 - 14:46


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun ikinci durağı Çad'a gitti. Erdoğan'ın ziyareti cumhurbaşkanı düzeyinde bu ülkeye yapılan ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor.
Sudan, Çad ve Tuns'u kapsayan Afrika turuna çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki günlük Sudan temaslarını tamamladı. Erdoğan, Sudan'dan özel uçak "TUR" ile TSİ 12.50'de Çad'ın başkenti Encemine'ye  hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Hartum Uluslararası Havaalanı'ndan Sudan  Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir ve eşi Widad Babiker Ömer Modawi'nin yanı sıra  Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu ile Sudanlı üst düzey yetkililer  uğurladı.

 Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi  Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet  Eşref Fakıbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Naci  Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli  ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Sudan'dan ayrıldı.

ÇAD'IN ARDINDAN TUNUS'A GEÇECEK  

 Afrika ziyareti kapsamında Sudan'ın ardından ikinci durağı Çad olan  Erdoğan, resmi karşılama töreninin ardından, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Çad  Cumhurbaşkanı Idriss Deby ile baş başa ve heyetler arası görüşmelere katılacak.    Anlaşmaların imzalanması ve iki cumhurbaşkanının ortak basın  toplantısı sonrası Çad Cumhurbaşkanı Deby tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan  onuruna resmi yemek verilecek.  Erdoğan, temasları sonrasında Tunus Kartaca Havaalanı'na hareket  edecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x