CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN FLAŞ ’DÖVİZ KURU’ YORUMU!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FLAŞ 'DÖVİZ KURU' YORUMU!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FLAŞ 'DÖVİZ KURU' YORUMU!

12 Aralık 2017 - 13:22 - Güncelleme: 12 Aralık 2017 - 13:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de düzenlenen TÜBA Ödül Töreni’nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Döviz kurunun yüksekliği hep ifade ettiğim gibi kesinlikle ekonominin gerçekleriyle uyumlu değildir. Bunun için de döviz kurunda kısa sürede doğru dengenin bulunacağına ben inanıyorum. Ekonomideki kısa süreli manipülasyonlarla faiz artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini beyhude bir çaba olarak görüyorum" dedi.
şte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Biz bilimin insanlığın ortak paydasına hizmet edecek çıktılar üretmesinden yanayız. Geçtiğimiz günlerde Elon Musk bir ziyaret yaptı bizlere, kendisiyle görüşmelerimiz oldu. Kendisinin ne denli heyecan, aşk dolu olduğunu gördüm. Kendisinin hayalleri, gerçekten takdire şayandı. Elektrikli araç projesinin tek başına insanlığa damga vuran petrol odaklı acıların dinmesi anlamına geleceğine inanıyorum.

"BİLİM DE BELİRLİ ÜLKELERİN TASALLUTU ALTINDA"

Gönül ister ki, bilimsel çalışmalar bizim ülkemizden çıksın. Bizim bilim insanlarımızın damgasını taşısın. Maalesef bilim de belirli ülkelerin tasallutu altındadır. Tüm günahı karşı tarafa yıkıp da kendimizi rahatlatma kolaylığına kapılmıyoruz. Böyle bir lüksümüz yok. Bizim de eksiklerimiz, hatalarımız var. Birkaç yüzyıl öncesine kadar dünyanın bilim insanlarının çekim merkezi olan coğrafyamız, bugün acı içinde kıvranıyorsa önce kendimizi sorgulayacağız. Nerede yanlış yaptık? Nerelerde sıkıntılarımız var?

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x