Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuşuyor: Erdoğan kabine revizyonu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuşuyor: Erdoğan kabine revizyonu iddiasını yalanladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haberlerin doğruluk payı yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuşuyor: Erdoğan kabine revizyonu iddiasını yalanladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haberlerin doğruluk payı yok" dedi.

05 Ocak 2018 - 09:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan kabine revizyonu iddiasını yalanladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haberlerin doğruluk payı yok" dedi.

 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan resmi ziyarette bulanacağı Fransa'ya hareket ediyor. Erdoğan, şu sıralar hareketi öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşuyor:

"Türkiye ve Fransa arasındaki iş birliğinin bölgesel ve uluslararası barış bakımından da hayati önem taşıdığına inanıyorum. Cumhurbaşkanı Macron ile pek çok konuda esasen yakın irtibat halindeyiz, temas halindeyiz. Kapsamlı ve güçlü bir ortaklık temelinde, özellikle bu ziyareti çok önemsiyorum.

Bu ziyarette de çok geniş başlıklarda görüşmelerimiz olacak. Bu ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkiler ve bölgesel konuları ele alacağımız bir ziyaret olacak. Bu istişarelerimizi kendileriyle sürdüreceğiz. İşbirliğinin hayati önem taşıdığına inanıyorum. Ziyaretim sırasında Sayın Macron ile ekonomi, ticaret, savunma sanayi, terörle mücadele gibi iki ülke için de öncelik taşıyan alanlarda iş birliğini ele alacağız. AB ve Kıbrıs'a ilişkin son gelişmeleri de ele alacağız.

KABİNE REVİZYONU İDDİALARI

Doğruluk payı yok.

HAZİNEDAR'IN GÖREVDEN ALINMASI

Bu konularda İçişleri Bakanlığı'nın sürekli olarak müfettişlerle yaptığı kontroller vardır. Bunlar sürekli belediyelerde çalışan mülkiye müfettişlerinin bilgileri dahilinde olabileceği gibi özel mülkiye müfettişleriyle ilgili olanlar ise istihbartla ilgili atılan adımlardır. Bundan bihaber olanlar çıkıyor konuşuyor. Bu tür açığa alma kararını İçişleri Bakanlığı veriyorsa burada demek ki bir su kaçağı var. Ataşehir'de ne olduysa burada da bu oldu. Bize gelen bilgiler çok daha farklı. İşadamlarımız çok açık konuşuyorum, kendilerinden rüşvet talebinde bulunduğu zaman yüzleşmeye var mısın dediğimizde birçoğu kaçıyor. Bundan kaçarsanız görevi kötüye kullananları nasıl ortaya çıkaracağız. Burada da böyle bir süreç söz konusu."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x