DARBECİNİN ODASINDA DARBEYİ ANLATAN KİTAP BULUNDU

DARBECİNİN ODASINDA DARBEYİ ANLATAN KİTAP BULUNDU

DARBECİNİN ODASINDA DARBEYİ ANLATAN KİTAP BULUNDU

04 Nisan 2017 - 11:01

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki olaylara ilişkin hazırlanan iddianamede, şüphelilerinden eski Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'in makam odasında, Sultan Abdülaziz'in tahtan indirilmesiyle sonuçlanan 1876 askeri darbesini anlatan Yılmaz Öztuna'nın "Bir Darbenin Anatomisi" adlı kitap bulundu.
 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanarak mahkemeye gönderilen  iddianamede, şüphelilerle ilgili bilgi ve delillere yer verildi. İddianameye göre, derdest edilen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi  Akar'a, "Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürelim"  teklifinde bulunduğu ifadelere yansıyan eski Üs Komutanı Hakan Evrim'in makam  odasında yapılan aramada, koltuğunun arkasındaki şifonyerde Sultan Abdülaziz'in  tahtan indirilip öldürülmesiyle sonuçlanan 1876 askeri darbesini anlatan Yılmaz  Öztuna'nın "Bir Darbenin Anatomisi" adlı Kitap bulundu. İfadesinde kitabın kendisine ait olmadığını öne süren Evrim, "Kitap,  ben tayinle geldiğimde de oradaydı. Kimin olduğunu bilmiyorum. Okumadığım için de  içeriğine vakıf değilim." dedi.  Darbe girişimiyle ilgisinin bulunmadığını da öne süren Evrim,  iddianameye göre ifadesinde şunları söyledi:

  "Ben bu darbe girişiminde ne yo?neticiyim ne planlayıcıyım ne de  uygulayıcıyım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Darbe girişimine  katılmadım. Benim üs komutanı olduğum Akıncı Üssü'nde bu darbe girişiminin  yapılmış olması benim için bir talihsizliktir. Bir zaman sonra darbeden haberdar  olmuş isem de silahlı kişiler olması nedeniyle engel olamadım. Hem kendi can  güvenliğimi hem de o akşam orada olan personelimin can güvenliğini  düşündüm 'Terörle Mücadele Harekatı' adı altında sinsi plan ile bu darbe  girişimi Akıncı Üssü'nde gerçekleştirildi. Ancak benim bu darbe girişiminde  herhangi bir dahlim yoktur. Herhangi bir yerin bombalanması konusunda talimat  vermedim. Darbeye yönelik herhangi bir görev paylaşımında bulunmadım. Darbe  girişimini yapan FETÖ/PDY ile herhangi bir irtibatım yoktur. Bu terör örgütünün kullandığı  örgütünün kullandığı  ByLock sistemini de hiçbir şekilde kullanmadım."

  KULEYE İLETTİĞİNİ İTİRİFA ETTİ 

Savunmasında, "Yurtta Sulh Konseyi" ve "Yurtta Sulh parolası"nı darbe  girişimi sırasında hiç duymadığını, konsey hakkında tutuklandıktan sonra basın  yoluyla bilgi sahibi olduğunu öne süren Evrim, kule telsiz kayıtlarının  dinletilmesi üzerine, "Dikta teybinde 15 Temmuz 2016 tarih ve 22.22 saatli kısmı  dinledim. Burada 'Yurtta Sulh diyen helikopterlerin bizden olduğunu' kulede  bulunan Mustafa Erez'e söylüyorum. Her ne kadar daha önce Yurtta Sulh Konseyi  ve Yurtta Sulh parolasını o akşam duymadığımı beyan etmişsem de 143. filoda  bulunanların bana bunu kuleye iletmemi söylemeleri üzerine ben de bunu kuleye  ilettim. Yukarıda belirttig?im kısımda parola şeklindeki detayı kaaçırdığımını düşünüyorum" dedi.

    Eski 4. Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Ahmet Özçetin'e o akşam  bombalanacak yerlerle ilgili herhangi bir talimat vermediğini de iddia eden Hakan  Evrim, "Herhangi bir şekilde bu darbe girişiminde rol almadım. Sadece terörle  mücadele bahanesiyle beni oyuna getirdiler. Bana kumpas kurdular. İstemediğim  şekilde bu kumpasın içerisinde kaldım." savunmasını yaptı.

TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM 

   Askeri hareketlilikten, odasındaki televizyondan haberdar olduğunu  ileri süren Evrim, şu ifadeyi verdi:  "Odamda televizyonu seyrettiğim sırada yanılmıyorsam saat 22.00  sıralarında Boğaziçi Köprüsündü kapatıldıg?ını, Ankara'da yolların  kapatıldığını görünce olayların normal olmadığını anladım. Bunun üzerine  141. filoya geçtim. Filonun giriş kısmında 'Ne yapıyorsunuz burada?' deyince  silahlı özel komandolardan yanılmıyorsam 5-6 tanesi etrafımı kapatarak bana  'Sizlik bir şey yok. Size zarar vermek istemiyoruz. Sizi öbür tarafa  götüreceğiz.' dediler. Bu kişilerin kimler olduğunu bilmiyorum. Akabinde beni  alıp 143. filonun girişinde, sağda bulunan çardakların olduğu yere  götürdüler Çardaklarda oturmamı istediler. Beni bağlamadılar. Çardakta  otururken etrafta 20-30 silahlı komando devamlı suretle nöbet tutuyordu.   Bana 'Senden istediğimizi yap. Başka bir şeye karışma.'  dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x