DEMİRKUBUZ ’UN ’KOR’ FİLMİ ÜÇ ÖDÜLE ADAY

DEMİRKUBUZ 'UN 'KOR' FİLMİ ÜÇ ÖDÜLE ADAY

27 Ekim 2016 - 12:27

Yönetmen Zeki Demirkubuz’un son filmi ‘Kor’, Asya Pasifik Film Ödülleri (APSA) kapsamında üç ayrı dalda ödül için yarışacak.

Ankara Sinema Derneği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, dünya film üretiminin yarısının gerçekleştiği Asya Pasifik bölgesinde on yıldır verilen Asya Pasifik Ödülleri için bu yıl 43 ülkeden 303 film ön elemeye katıldı. Ödül töreninin 24 Kasım’da Avustralya’nın Brisbane kentinde yapılacağı APSA’da, yönetmen Demirkubuz ‘Kor’ filmi ile ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ dallarında; filmin oyuncusu Aslıhan Gürbüz ise ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında aday gösterildi.

SELANİK’TE RETROSPEKTİF

Bu sene onuncusu verilecek olan ödüllerin jürisinde, daha önce Asya Pasifik jüri başkanlığı yapmış, Oscar Ödüllü İngiliz yapımcı Lord David Puttnam, Busan Uluslararası Film Festivali Başkanı Kim Dong-Ho, Hong Konglu yapımcı Nansun Shi, Altın Palmiye ve Oscar ödüllü Avustralyalı yapımcı Jan Chapman ve ünlü Hint sinemacı Shyam Benegal gibi önemli sinemacılar yer alıyor.
Öte yandan, Zeki Demirkubuz’un yönettiği tüm filmlerden oluşan ‘retrospektif’, 3-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 57’nci Selanik Uluslararası Film Festivalinde gösterilecek. Festival, yönetmenin 11 filminin tamamının gösterildiği ilk etkinlik olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x