Deprem Oldu Talep Arttı!

Deprem Oldu Talep Arttı!

28 Eylül 2019 - 13:53

Türkiye'nin deprem kuşağı içinde yer alması nedeniyle bazı önlemlerin depremden önce alınması gerekiyor. Sağlam yapıların inşa edilmesi ve bununla birlikte oluşacak zararlara karşı sigortanın da yapılması şart. Böylece deprem anında uzun yıllar birikim yapılarak alınan daireler teminat altına alınmış oluyor

İstanbul'da yaşanan depremle birlikte yine depreme ilişkin sigortalara dikkat çekilmeye başlandı. Zorunlu deprem sigortasını yaptırmak ise oldukça kolay ve ucuz.Kentsel dönüşümlerle birlikte depreme dayanıklı yapı konusunda ilerleme sürse de bazı yapılar hala depreme karşı dayanıksız.


PRİM NASIL HESAPLANIYOR?

DASK poliçesinin priminin hesaplanması için 5 risk bölgesi ve 3 farklı yapı tarzına göre belirlenmiş 15 tarife fiyatı bulunuyor.
Aynı özelliklerde 1975 yılı ve öncesinde İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan bir daire için ise prim 239 lira çıkıyor ve sigorta bedeli de yine 102 bin lira oluyor. 2007 yılı ve sonrasında inşa edilmişse prim 216 liraya düşüyor.
TAZMİNAT NEDEN EV FİYATINDA DEĞİL?

DASK olası bir depremde yıkılan binanın sadece inşa bedelini ödüyor. Örnek olarak, evin rayiç fiyatı 400 bin liraysa DASK metrekaresine göre inşaat maliyeti olan 90 bin lirayı ödüyor. (Rakamlar örnek olarak belirtilmiştir.)
DASK dışında evi teminat altına almak isterseniz İhtiyari Deprem Sigortası da yaptırabilirsiniz. İhtiyari Deprem Sigortası’nı genelde sigortacılar paket olarak satıyor ve içinde hırsızlık, yangın, enkaz kaldırma, makine kırılması, cam kırılması, kira kaybı, asistans hizmetleri, kar ağırlığı hasarları, kara ve hava taşıtlarının oluşturacağı risklere karşı teminatlar, yer kayması, su basması, grev, kargaşa ve halk hareketlerine karşı konutunuzu teminat altına alabilirsiniz. 100 metrekarelik bir daire için ortalama olarak 200 lira civarında prim ödemeniz gerekiyor.
TAKSİTLE ÖDEYEBİLİYORSUNUZ

DASK veya konut sigorta poliçesini kredi kartlarına taksit yaparak ödeme imkanınız oluyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x